Her er den første Microsoft-stemplede smartphone

I dag sendte Micorsoft to spritnye smartphones på markedet: Lumia 535 og Lumia 535 Dual SIM. Og der er faktisk tale om de første nogensinde af deres art.

For selvom tech-sværvægteren ganske vist har lanceret indtil flere telefoner, siden opkøbet af Nokias mobilenhed tidligere på året, er 535-modellerne de første med Microsofts eget stempel i ryggen.

Begge smarthphones er naturligvis udstyret med Windows Phone 8.1 operativsystem. Og sammenligner man med den noget farveløse Lumia 530, som blev smidt på gaden i september, er der tale om et gevaldigt skridt i den rigtige retning.

For det første er skærmen på Microsoft Lumia 535 større, med fem tommer i stedet for fire. Opløsningen hedder nu 960 x 540 pixel, og har dermed også fået et pænt nøk opad.

I det hele taget er kvaliteten forbedret, med både IPS teknologi og Corning Gorilla Glass 3 som beskyttende lag.

Processoren, en 1,2 GHz Snapdragon 200 quad core, er dog den samme som før - til gengæld er mængden af RAM blevet fordoblet til 1 GB. Det lyder muligvis ikke af alverden, men det bør dog løse de fleste kompatibilitetsproblemer med diverse programmer og spil.

Hukommelsen er ligeledes også fordoblet og ligger nu på 8 GB.

Allermest er der sket med kameraet, som stadig er på 5 megapixel, men som nu også har fået autofokus og LED-blitz. Desuden har Microsoft endelig lært af de mest populære smartphones på markedet, og har således også tilføjet et kamera på forsiden.

Og så er der selvfølgelig det med pengene. For selvom Microsofts lille ny næppe kan hamle op med hverken Apple eller Android, er den forventede pris på cirka 1200 kr. overkommelig for de fleste.

Lumia 535 vil kunne fås i farverne orange, hvid, sort, grøn og cyan. Den danske lanceringsdato er endnu ikke offentliggjort.