Her er Googles AirPlay-konkurrent

De fleste forventede at se en opdateret version af Googles succesfulde tablet, Nexus 7, samt en ny udgave af styresystemet Android på onsdagens pressevent i San Francisco.

Men det var nok de færreste, der på forhånd havde regnet ud, at Google også havde en konkurrent til Apples AirPlay og Apple TV i ærmet.

Det var dog lige præcis, hvad internetgiganten annoncerede i form af HDMI-nøglen Chromecast, der på en ny måde kan bringe internetindhold ind i din stue.

Nøglen sættes direkte i et HDMI-stik på dit fjernsyn og forbindes til dit trådløse netværk, og på den måde har du en trådløs HDMI-løsning, som gør det muligt at sende video og lyd til fjernsynet fra din Android-enhed, iOS-enhed eller en computer med browseren Chrome installeret.

Indtil nu har Android-brugere været afhængige af DLNA-standarden, som mange mener endnu mangler en smule brugervenlighed, og andre løsninger, som for eksempel Samsungs AllShare Play, men det ændrer Google på nu, hvor de kommer med deres egen løsning.

Umiddelbart bliver Chromecasts største udfordring fra starten at fungere som et reelt alternativ til Apples AirPlay, der i flere år har sat standarden for hurtig og let streaming fra en mobil enhed til fladskærmen og andre enheder, fordi teknologien er indbygget i alle Apples nyere produkter. Googles Chromecast starter selvsagt ud med en noget mindre liste af tilgængelige apps, som lige nu er fremhævet af Netflix og YouTube, end Apple har.

Men med en pris på sølle 35 dollar vil Chromecast uden tvivl være en særdeles attraktiv løsning for mange - til sammenligning koster Apple TV 100 dollar.

Chromecast kommer på markedet allerede i denne uge, men indtil videre er det kun amerikanerne, der kan få glæde af den. Google lovede dog på gårsdagens event, at de arbejder på at få den ud i resten af verden så hurtigt som muligt.