Her er Googles nye billige smartphone

Efterfølgeren til Googles Nexus 4-smartphone er nu – efter flere måneder, hvor rygtemøllen har kørt på sit højeste – endelig en realitet.

Googles dårligt bevarede hemmelighed blev her til aften dansk tid officielt afsløret - ifølge The Verge på en presseevent i San Francisco, hvor også den nyeste version af Android-styresystemet med tilnavnet KitKat, blev vist frem.

Den nye Nexus-telefon, som producenten LG endnu engang står bag, er tyndere og lettere, men alligevel en smule større end forgængeren. Nexus 5 er således udstyret med en fem tommer stor skærm modsat Nexus 4s 4,7 tommer. 1080p-skærmen har en pixeltæthed på imponerende 441 ppi.

I modsætning til forgængeren understøtter Nexus 5, der kommer med Android 4.4 installeret, det lynhurtige netværk 4G/LTE. Telefonen understøtter også trådløs opladning.

Det mest opsigtsvækkende ved Googles nye topmodel er dog prisen. Nexus 5 er tilgængelig med det samme i den amerikanske udgave af Googles netbutik Play til en pris på bare 349 dollar for modellen med 16 gigabyte. Det svarer til 1.900 danske kroner – uden moms.

Hvornår den er tilgængelig for de danske forbrugere, er endnu ikke meldt officielt ud.

I videoen herunder kan du se Googles egen præsentation af Nexus 5. Du kan læse mere om Nexus 5 her.