Her er motorcyklen som ikke kan vælte

Foto: Lit Motors

På trods af at den kun ruller derudaf på to hjul, er det næsten umuligt at vælte Lit Motors amerikanskudviklede køretøj C-1, som du kan se på billedet herover.

Køretøjet er en blanding af en lille bil og en motorcykel, og der er plads til to små personer eller en person med bagage. Den lille el-maskine har en topfart på 160 kilometer i timen og kan køre lidt over 300 kilometer på en enkelt opladning. Det skriver norske VG.

C-1 er bygget sådan, at den er selvbalancerende. To gyroskoper sørger for at holde køretøjet oprejst, selv når du holder for rødt ved et lyskryds. Samtidig hælder køretøjet i et sving, men kan ifølge producenten ikke vælte, selv hvis en bil skulle køre ind i det.

Transportmidlet kommer med en del udstyr – herunder klimaanlæg, airbags og fuld integration af smartphone i multimediesystemet. C-1 er designet som et attraktivt alternativ til bilen, som blandt andet kan holde på parkeringspladser specielt til motorcykler.

Køretøjet bliver ifølge VG sat i produktion næste år, men kan forudbestilles allerede nu. Prisen i USA er 24.000 dollar – omregnet omkring 140.000 danske kroner uden moms.

Drømmer du om at få en C-1 hjem i garagen?