Her er nyhederne i Googles nye system

Google har netop præsenteret LG Nexus 5-smartphonen, der kommer med den nyeste version af Android installeret.

Android 4.4 med tilnavnet KitKat er en videreudvikling af Googles styresystem, så de helt store forandringer får vi formentlig først med det kommende Android 5.

Men der er dog sket lidt i Android med den nye opdatering, som ifølge Google gør styresystemet mere intuitivt at bruge. Det har fået et nyt visuelt udtryk – eksempelvis kan du vælge helt nye typer vinduer og temaer, så udseendet gennemgående bliver helt gennemsigtigt, herunder også status- og navigationsbjælken.

I Android 4.4 er der fokus på, at apps skal udnytte hele skærmen. Således kan du ved at slå ’Immersive Mode’ til eksempelvis læse en bog, som fylder hele skærmen.

Google har bygget en hel ny opkalds-app fra bunden, så det er lettere at foretage et opkald, fordi du kan søge i kontakter, personer i nærheden og eksempelvis dit firmas telefonliste på en gang – direkte fra app’en.

Funktion Hangouts er blevet en endnu mere integreret del af Android, og der findes sågar ikke længere et separat ikon til beskeder, for Hangouts-app'en er nu stedet for al kommunikation – også videoopkald og sms’er.

Du kan også sende beskeder direkte fra en Android-enhed til en anden – en funktion, der minder om Apples iMessage.

Desuden er Google Now blevet opdateret og viser nu flere – og ifølge Google endnu mere relevante – informationer baseret på, hvor du rent geografisk befinder dig, og hvilke interesser du har. Du finder Google Now ved at swipe fingeren fra ventre mod højre på hjemmeskærmen.

Android KitKat bliver inden længe rullet ud til Nexus 4, Nexus 7, Nexus 10, Moto X, HTC One og Samsung Galaxy S4.

Du kan se The Verges gennemgang af Android 4.4 i videoen herunder.