Hov, er min iPhone ikke vandtæt?!

Man skal ikke tro på alt, hvad man ser på nettet.

Det må en række iPhone-brugere sande, efter at de har smadret deres telefon på grund af en falsk reklame.

Annoncen, der de seneste dage har cirkuleret på de sociale medier, påstår, at iOS 7-opdateringen gør iPhonen vandtæt, fordi en ”smart switch i nødsituationer vil slukke for telefonens strømforsyning og tilhørende komponenter for at forebygge eventuelle skader i din iPhones sarte kredsløb”.

Selve udformningen af den forfalskede annonce er i stil med Apples officielle markedsføring, og flere iPhone-brugere var så overbeviste om, at den er ægte, at de testede den nye ’vandtætte’ funktion. Det har resulteret i ødelagte iPhones, skriver blandt andre den britiske netavis telegraph.co.uk.

iOS 7 blev frigivet i sidste uge til alle nyere iOS-enheder og er ifølge Apple allerede blevet hentet af 200 millioner brugere. Selvom opdateringen byder på en lang række nye funktioner, gør den - selvfølgelig - ikke din iPhone eller iPad vandtæt.

Fupnummeret stammer fra det kontroversielle og berygtede billedforum 4chan, hvis 'kampagner' jævnligt hærger de sociale medier og narrer brugerne.

Det var i øvrigt 4chan-medlemmer, der sidste år stod bag et falsk tweet, som påstod, at verdensstjernen Justin Bieber havde fået kræft, og opfordrede fans til at vise deres støtte ved at barbere sig skaldet.

Det fik lynhurtigt hashtagget #BaldforBieber til at sprede sig på Twitter.