HP tilbyder ny PC med gammelt Windows

Mens Microsoft gør alverden for at slå deres nyeste styresystem, Windows 8 fast som en seriøs spiller, så står det åbenbart anderledes til hos pc-producenten HP. De har på deres webbutik i USA valgt at markedsføre et noget utraditionelt tilbud.

De vil nemlig tilbyde deres nye laptops og stationære computere med det snart udgåede styresystem Windows 7. Selv markedsfører de det med, at det er på baggrund af en stor efterspørgsel, hvor kunderne hellere vil sidde på det gamle Windows 7 i stedet for det nye og mere touchprægede Windows 8.

Officielt stoppede salget af Windows 7 som enkeltstående program den 1. november sidste år, men det er altså stadig muligt at få præinstalleret på nyere produkter.

Microsoft selv holder fast i, at Windows 8 har solgt godt den seneste tid, men faktum er samtidig, at Windows-PC’er er faldet med 10 procent i 2013.

Ifølge analysesitet Netmarketshare.com, så sidder næsten 47,52 procent af verdens PC-brugerne i dag på Windows 7 og næsten 29 procent vælger at holde fast i det 12 år gamle Windows XP.

Samlet sidder der blot 10,5 procent på Windows 8 og 8.1, der ikke er alverden, men som stadig er langt mere end eksempelvis Apples Mac OS, der indtil videre stadig kun kan samle 2,79 procent af verdens computer-brugere.

Allerede i år skulle det nye Windows 9 komme ud, siger de seneste rygter, der gør HPs tilbud til næsten en oldgammel sag.