Hvilken musik får dig til at arbejde bedst?

I morgen er det tilbage til arbejde, men for at det ikke bliver for slemt, sætter vi og Sonos hermed en Sonos Play:3 og en Bridge på højkant. 
Musik er en stor del af de fleste menneskers liv, og vi lytter både til musik derhjemme, når vi motionere, er på farten eller når vi er på arbejde. På arbejdspladsen foretrækker nogle ro, mens andre bedst koncentrerer sig og får kreativiteten til at flyde, når de har noget bestemt musik i ørene.

Undersøgelser viser at musik på en arbejdsplads kan motivere og inspirere. Hvilken musik inspirere dig til at arbejde bedst? Hvilken sang får dig i godt humør på en kedelig mandag og hvordan lyder sangen der kendetegner din arbejdsplads?

Fortæl os det hele i kommentar-feltet forneden og så har vi fået en Sonos Play:3 og Bridge som vi bruger som præmie til lodtrækning i slutningen af ugen.

Som inspiration kan du smutte ind forbi denne infografik.
204
Kommentarer

At this time I am going to do my breakfast, when having my breakfast coming over again to read more news.

op
1 bruger har stemt.

Jeg synes stadig at Smath Mouth med All Star er den bedste, og mest motiverende sang til løbeturen, skolearbejdet eller alt muligt andet:)

op
15 brugere har stemt

Jeg bruger WIMP som inspiration til at "opdage" ny musik. Det spænder over klassisk, country, Jazz, pop, rock og heavy alt efter humør og arbejdsopgaver. F.eks. "Midnight Blue" med Kenny Burrell som er en af mine favoritter.

op
19 brugere har stemt

Helt klart.: Easy med Faith No More. "navnet siger jo det hele".

Fredag står den så på AC/DC blandet med Metalica og Guns N Roses, Europe mm.

op
23 brugere har stemt

Det kommer meget an på arbejds opgavenmen skal jeg sidde og koncentrere mig så er det noget klassisk eller noget afstressende hvorimod skal jeg lave fysisk arbejde vil en god gang rock eller noget med gang i være bedst. og så er gang Toby Mac aldrig dårlig.

op
20 brugere har stemt

hører easy listening på arbejdet. det skal bare være der - så flyver tiden afsted :-)

op
22 brugere har stemt

eagles hotel california er det ultimative album til arbejde. Albummet er generelt stille og roligt, men har også nogen gange et lidt rockede præg så at man ikke falder helt i søvn. Ideelt når jeg laver afleveringer til gymnasiet.

op
24 brugere har stemt

Afhænger af situationen, men did.youhearthenew.com's mixtape er godt til at falde lidt ud og ind af, samtidig med at man hører noget nyt musik.
Ellers noget rock til det lidt mere trivielle arbejde hvor jeg kan lytte ordentligt efter.
Til afslapning måske et soundtrack fra film/tv/spil.

op
27 brugere har stemt

Noget elektronisk/bass fx Trente-møller eller jazz det er de bedste arbejds vilkår :D Men når det bare er baggrunds musik så er det oftest jazz eller meget blød pop :D

op
30 brugere har stemt

Når jeg er på arbejde, skal det genre være noget musik hvor der er gang i samt noget jeg bliver glad for at høre det behøver ikke være min yndlings nummer, men et nummer der er har rytme. det giver mig meget motivation, og har mere lyst til at arbejde, det har mit arbejde og lagt mærke til.

op
23 brugere har stemt

Når jeg arbejder skal det helst være noget let pop uden de store dybder, noget der bare kan køre i baggrunden uden jeg skal tænke over det.....

op
30 brugere har stemt

Det kommer lidt an på arbejdet, men helst noget med tempo på! En kop kaffe og et stykke med Arctic Monkeys, så er jeg kørende!

op
18 brugere har stemt

Når man som mig arbejder i butik er musik en vigtig del af hverdagen. Længe leve spotify.. Om det er en playliste fra Digster, We are hunted eller bare de sidste nye numre så er det super lækkert at man bare kan vælge fra hylde et.. Lige pt er det alt lige fra Kent til Alex Clare til mere weekend chill i Hôtel Costes der kører i rotation.

op
19 brugere har stemt

Når der skal være fart på arbejdet, er der nu ikke noget som at lytte til Meatloaf og hele albummet Bad out of Hell.
Det har en virkning af at det bare bliver ved med at pumpe energi ind i kroppen, giver godt humør og det hele går meget nemmere :)

op
19 brugere har stemt

Har desværre ikke mulighed for at lytte til musik på mit arbejde da jeg er placeret i et storrumskontor og der i forvejen er rigeligt med støj i lokalet. Men skulle jeg have muligheden for musik til arbejdet ville det være en god blanding af nyt musik fra hitlisten og fra de unge år :o)

op
23 brugere har stemt

når jeg sidder og laver lektier eller læser, høre jeg noget med en god rytme. og så også noget der er rigtig gang i. har normalt bare spotify til at køre på computeren, og så køre det bare der ud af :D

op
19 brugere har stemt

En lang matematik aflevering kræver stille og beroligende musik, så hovedet ikke pludseligt eksploderer over en snørklet differentialligning.
Hvis humøret ikke er til f.eks. Coldplay eller Jack Johnson, så må der tændes for Gran Turismo 5 og alt dets klassiske musik. Så er det til gengæld svært at holde nallerne fra sin controller og prøve kræfter af på Nürburgringen...

op
26 brugere har stemt

Jeg vælger altid at høre noget godt rock eller heavy hvis jeg skal arbejde bedre eller bare få arbejdet til at "glide". Nogle bud kunne være Pearl Jam, Black Sabbath, Live, Led Zep, Iron Maiden, The Sword, Tool og mange andre.
På en kedelig mandag ville jeg ønske at høre "Alive" med Pearl Jam. Den kan til enhver tid få een i bedre humør?
"Love is all around" med Wet Wet Wet kunne være et godt eksempel der kendetegner min arbejdsplads. En halvgammel total latterlig og total udspillet sang fra en dårlig lokal-radiostation.
P.S. Håber "De sorte spejdere" kommer tilbage på P3, for de kan da om nogen få een i godt humør.

op
23 brugere har stemt

Jeg har været til skriftlig-eksamen idag, og må konstatere at jeg ikke kan arbejde med musik i ørene - men jeg kan godt lide musik i pauserne eller lytte til musik inden jeg skal arbejde, også inspirere mig til når jeg skal arbejde.

Når jeg skal lytte til musik bruger jeg for det meste Spotify, men jeg kan også godt lide at lytte til radio, fordi det variere mellem musik, tale osv.

op
20 brugere har stemt

Jeg hører normalt ikke musik i løbet af en arbejdsdag da jeg tit er til møder og væk fra min plads. Sidder på storrums kontor, men når jeg er alene sent om eftermiddagen og jeg har noget arbejde der skal af vejen, så har jeg langt om længe fundet ud af at jeg er mest produktiv når jeg hører Electro House eller dubsteb mv. I virkeligheden helst bare noget med tempo uden det bliver for dance agtigt.

op
22 brugere har stemt

På arbejde hører vi altid ANR, fordi de spiller god blandet nyt musik. Det kendetegner nok det musik der kører i baggrunden. Det er nok bedst med noget stille og roligt musik til, for at fremme arbejdet.

op
21 brugere har stemt

Starter altid dagen med P3 på vej til arbejde. Rart lige at få de seneste nyheder i bilen, og når jeg så når til arbejde står den pt. på Lounge musik. Dejligt afslappende og godt at arbejde til uden det forstyrer. (Der kan almindelig radio godt være lidt forstyrrende synes jeg)

op
24 brugere har stemt

Det kan kun være The Killer og albummet Sams Town. Det er også brugbart til fest :-)

op
17 brugere har stemt

Lige for tiden foretrækker jeg soundtracks, især dem der er lidt "storslåede", lidt som klassisk musik. ME3 soundtracket har nogle ret gode numre af den slags. Det er rigtig fint når der ikke rigtig bliver sunget da jeg synes det får en til at fokusere bedre.

op
27 brugere har stemt

På arbejde er det P3 der kører det meste af dagen, hvorimod derhjemme er det Satriani der der står højest på listen - federe guitar spil findes ikke :-) ....... det sku lige være Steve Vai

op
27 brugere har stemt

Lukas Graham lige for tiden. Så er der godt humør når man skal igang igen efter en lang weekend :)

op
19 brugere har stemt

Det er meget simpelt! Laid Back - Sunshine Reggae! Så er min dag reddet og det hele kører bare stille og roligt der ud af! :)

op
15 brugere har stemt

Jeg lytter sgu til det hele. Jeg har en utrolig bred musiksmag, alt fra klassisk Beethoven til Skrillex passer mig. Men mest af alt kan jeg dog godt lide rock fra bands som Seether, Puddle of Mudd og Staind:)

op
22 brugere har stemt

Det komme an på, hvad opgaven består i. Skal jeg være fokuseret og tænke kreativt, arbejder jeg bedst med musik uden lyrik eller lyrik, som er på et andet sprog end sproget jeg arbejder i. I øjeblikket består musikken til den slags arbejde af Sound of Copenhagen 7 og 8. Består en opgave, i noget der bare mindre mekanisk skal overstås, lytter jeg i øjeblikket til Little Dragon eller Momford and Sons

På en kedelig mandag, når humøret skal løftes er det i øjeblikket Temper Trap, We are Young - feat. Janelle Monáe eller New York City af Among Savages.

Jeg har lyst til, at sige sangen der kendetegner min arbejdsplads ville være After the Storm af Mumford & Sons

op
19 brugere har stemt

Jeg lytter til meget forskelligt musik mest kanal 94 som samtidig sender nyheder.
Kan godt lide når der er meget forskelligt musik og bryder mig ikke om at når der er noget som er meget populær og så det bliver spillet hele tiden så som Adel som er fremragende men det bliver for meget.
I øjeblikket lytter jeg mest til katie Melua, john Mayer og Tina Dickow

op
18 brugere har stemt

Jeg synes Lukas graham og den slags af musik virker meget godt for mig på arbejde. Ellers høre jeg som regel min playliste med 355 forskellige numre (hvilket svarer til ca. 22 timer). Det er også derfor den hedder "Random", fordi det er meget Random musik der ligger på. Jeg er let til det hele, men må indrømme at jeg springer nogle numre over på den fra tid til anden. ;-)

op
21 brugere har stemt

Jeg lytter til lidt af hvert, har ikke nogen præferencer. Generelt synes jeg ikke så meget om de store radiohits, de er for hjernedøde, giv mig hellere Bon Iver's sidste nye album eller Kanye og Jay-Z det får hjernen til at arbejde igennem.

op
18 brugere har stemt

På arbejde er det altid P3 fordi de spiller mest forskelligt. Til træning er det Rock, da det er der jeg synes det er nemmest at finde tempoet

op
23 brugere har stemt

Jeg hører stort set musik 24/7 og det er virkelig forskelligt, hvad jeg stikker i øregangene. Jeg kan faktisk bedst koncentrere mig om arbejde med musik til - og her er det alt fra dubstep til klassisk, der smækkes på. Lige for tiden hører jeg en del Kasper Bjørke, Queen, Spleen United eller Fleetwood Mac :)

op
21 brugere har stemt

Jeg fortrækker noget roligt musik, til tider Example. Men ellers kan jeg sagtens høre de svedigste remixes, der er prereleased.. Jeg elsker det! Jeg er generelt meget kreativ og får nemt formuleret mig ned på papir, hvis jeg har løse tøjler.

op
18 brugere har stemt

Når man sidder på et studie med holdundervisning er det svært at have musik i baggrunden samtidig. Til gengæld kører Spotify konstant resten af døgnet. En blanding af pop, latin og dance musik og chill musik som fx The Piano Guys og andet klassisk til når der skal slappes og soves.
Til dem der arbejder i et åbent, kreativt miljø er følgende opfindelse måske værd at installere:
http://vimeo.com/39491102

op
18 brugere har stemt

I åbent kontorlandskab kan det være rart at have noget baggrundsmusik i ørene for at tage den værste støj. Det kan være alt lige fra hip-hop til det nyeste pop eller en god gang rock. Bare det afleder tankerne og øger fokus på opgaven. Pt. er Lukas Graham med Criminal Mind et foretrukket nummer.

op
22 brugere har stemt

Amos Lee, Coldplay, Bon Iver og Eddie Vedder er klart de kunstnere, der får flest afspilninger, når jeg arbejder. Som bachelorstuderende er der ofte brug for musik i læse og opgavesammenhænge, og der kræver det afslappende musik uden en alt for gennemtrængende vokal.

op
23 brugere har stemt

Som studerende skal det helst være musik uden alt for fremtræden sang til opgaver, men med rockens energi. Derfor progressiv rock og gerne America med Yes. Og overspringshandlingen er naturligvis at gå på opdagelse med spotify, hvor Sonos jo har glimrende integration ;)

op
17 brugere har stemt

Login systemet er vist ikke helt på plads. Som skrevet tidligere af en anden bruger så kan man kommentere som Anonymous.

Som skrevet så høres der primært NOVA FM når der arbejdes. Skal der dyrkes noget kardio er det primært noget med tempo og bas. Til styrketræningen helt klart rock.

op
18 brugere har stemt

Primært NOVA FM når der arbejdes. Skal der dyrkes noget kardio er det primært noget med tempo og bas. Til styrketræningen helt klart rock.

op
21 brugere har stemt

Radioen kører tit i baggrunden på min arbejdsplads, og selvom "kunderne" nu om dage ikke længere går i orange fangedragter, så må sangen der bedst kendetegner min arbejdsplads være: "Jailhouse Rock!"

op
19 brugere har stemt

Der er ikke noget bedre end at høre musik når man går og arbejder, og hvad er bedre end NOVA FM hvor der bliver spillet alt muligt godt musik, og i denne tid hvor haven skal gøres sommer klar er det nemt med en masse blandet musik :)

op
20 brugere har stemt

Arbejder bedst til Linkin Park's egne sange ugen vokaler, eller piano cover af Linkin park, det giver klart den bedste koncentration :-)

op
26 brugere har stemt

Mit arbejde består af en kreativ del, hvor jeg har mulighed for fordybelse og tid til fin-tuning af et grafisk udkast. Desuden består det af en mere tidsbestemt fase, hvor det grafiske skal sættes i søen og udvikles på et mere teknisk niveau.

Til det kreative lytter jeg til stille musik som f.eks. Kashmir, Yael Naim eller Tina Dickow - Ja, lidt tudemusik faktisk.
Til den mere tidsbestemte opgave, hvor jeg blot skal præstere inden deadline, så hedder kan Kanye West, Queen eller Nephew sætte gang i det.
Interessant er volumen og lydstyrken også på musikken. Til det kreative arbejde må min musik ikke være for høj. Til gengæld er grænsen flyttet, når opgaven har en stram deadline, og der skal presses meget arbejde ud. Så bliver lydstyrken hævet betydeligt - i en periode. For efter 20 minutter med høj musik og høj koncentration, så ændres musikken til en stressfaktor, og jeg må sænke volumen 20% for igen at finde en passende arbejdsrytme.

Mandag er de bedste på mange måder. Weekenden er forbi, og ofte har den været god. Der kan være tømmermænd - også moralske. Moralske over at have spildt eller drukket en weekend væk. De sidste spor af alkohol i kroppen skaber en følelse af depression. En depression som dog kun holder en dag eller 2. Følelserne er skærpet, og jeg sidder med en fornemmelse af ikke helt at være til stede i min egen krop. Glad musik burde løfte opgaven, men i stedet falder jeg tilbage til triste toner om forlist kærlighed, død og tragedier. Det piner mig, men er virkelig rart på samme tid. Anouk med Lost, The Little Willies med Jolene er et par af de gode en sådan mandag.

Musik er løjerligt...

op
23 brugere har stemt

Jeg kunne vist skrive mere en 20 siders afhandling om dette emne. Men kort fortalt, handler det for mig om det arbejde der skal laves og hvilket humør jeg er i på den givne dag. Og humøret kan Moodagent tit hjælpe med at afstemme.
Så derfor... Nogle dage virker taleradio (oftest hvis der er tomt på kontoret og opgaverne tillader det), andre gange klassisk musik kan hjælpe med at øge koncentrationen og af og til hårdere rock er godt til mere fysiske opgaver.
Soundtracket til mit arbejdsliv er altså stærkt varieret og meget opgave- og stemningsafhængigt. Uanset hvad, så hjælper musik i langt de fleste tilfælde på min produktivitet.

op
24 brugere har stemt

Hov, hvordan gik det til at jeg blev Anoymouse??

Prøver igen:
Ørene og munden fyldes med Black Power fra Per Vers mandag morgen.
Derefter sætter Michel Teló med Ai Se Eu Te Pego rytmen på kontoret og vi er flyvende.
Når der skal arbejds seriøst boomer Malk de Koijn, Jay Z & Kanye West, Tiesto, Slaughter House ørebøfferne.
Skal der relaxes, så er det downbeat og Hotel Costes.

op
21 brugere har stemt

Ørene og munden fyldes med Black Power fra Per Vers mandag morgen.
Derefter sætter Michel Teló med Ai Se Eu Te Pego rytmen på kontoret og vi er flyvende.

Når der skal arbejds seriøst boomer Malk de Koijn, Jay Z & Kanye West, Tiesto, Slaughter House ørebøfferne.

Skal der relaxes, så er det downbeat og Hotel Costes.

op
20 brugere har stemt

Lytter til det der passer til omgivelserne. Træningsplaylister i fitness og chill derhjemme ! :)

op
21 brugere har stemt

Uha der er ikke en bestemt genre, men helt klart noget med lidt rytmer i. Hvis det g[r hen og bliver stille sange så gør det bare dagen værre.

Næh du, giv mig lidt gang i den så er enhver dag reddet :)

op
24 brugere har stemt

Indsend kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Seneste historier

Indtast din e-mail adresse

Redaktøren anbefaler

Apples top-tablet, iPad Air 2 er en hurtig, let og imponerende sag. Men underligt nok så er den også Apples egen største fjende. Du vil hellere have den end en iPad Mini.

Afstemning

Hvilken konsol skal du have?: