I dag kan du droppe iPad til fordel for Surface

Microsofts storsatsning er nu endelig tilgængelig her i landet og kan fra torsdag købes i over 100 butikker. Spørgsmålet er, om Surface RT kan gøre en forskel på det danske tablet-marked?

Hvor de fleste kærestepar fejrer Valentinsdag med blomster og chokolade, fejrer Microsoft dagen med en gave til tablet-glade fans i Danmark.

Torsdag lander Microsofts længe ventede tablet nemlig på hylderne i mere end 100 butikker i Danmark, herunder Fona, Expert, ComputerCity, Elgiganten samt Microsofts butik på nettet. Det er over fire måneder siden, at Surface RT blev lanceret i USA, og siden da har Microsoft Danmark fået mange henvendelser om produktet.

- Vi er begejstrede over, at Surface RT nu er tilgængelig i Danmark. Samtidig glæder vi os over de mange nye pc’er og tablets med Windows 8, så danskerne kan finde netop den løsning, der passer den enkelte bedst, siger Martin Thorning Hansen, der er divisionschef for Windows i Microsoft Danmark.

Med Surface RT kan du kombinere arbejde og fritid, blandt andet ved at benytte det tilhørende Office Home & Student 2013 RT. Du kan ligeledes lagre dokumenter, streame videoer og fotos fra SkyDrive og downloade Windows-apps. Surface RT har et 10,6 tommer stort ClearType HD-display, og hukommelsen kan udvides med et hukommelseskort.

Surface RT-tableten fås i både en 32 gigabyte-version og en version med 64 gigabyte lagerplads til henholdsvis 3.999 og 4.699 kroner. Du kan også bruge Surface som bærbar computer ved at tilkøbe det ultratynde Touch Cover med indbygget tastatur.

Som tilbehør til Surface RT fås Microsofts Wedge Touch-mus, som er nem at tage med på farten ligesom Surface er. Den er også tilgængelig fra i dag torsdag.

'Storebroren' til Surface RT, Surface Pro, der er mere en egentlig bærbar end en tablet, er netop blevet lanceret i USA. Hvornår Pro-versionen rammer Danmark, er der endnu ingen meldinger om. Du kan følge Microsoft Danmark på Twitter for løbende opdateringer om blandet andet Surface.

Det store spørgsmål er så, om Microsoft er alt for sent på den - kan Surface overhovedet gøre en forskel i Danmark? Hvad tror du?

30
Kommentarer

KnudJensen:
Macs bliver nu ikke leveret med installations-DVD´er længere (vist nok fra Lion og frem) men med en lille recovery-partition som gør det muligt at downloade og geninstallere OSX fra nettet. Hverken den nye iMac, den nye Macbook Pro, MacBook Air og Mac mini (fra 2011-modellen frem) har DVD-drev.

op
42 brugere har stemt

Ked af det alle sammen, men Windows RT (Windows for ARM) er ikke noget "godt köb". Jeg vil hellere ha' fadt i Surface med Windows 8 Pro, som Microsoft slap lös på det Amerikanske marked d. 9:ne Feb.

Med Windows 8 Pro som styresystem kan man nemlig göre alle de ting som man, desväre og meget beklageligt, ikke kan med Windows RT. Windows RT er ligesom Windows Starter er det for en PC.

Du kan f.eks. ikke välge din egen browser hvis du anvender Windows RT, men det kan du der i mod med Windows 8 Pro. Windows 8 Pro kan også fås med 4Gb System Memory (ram) og op til 128 indbygget storage space.

Surface Windows 8 pro ink. pen, keyboard, etc. koster på amazon.com ca. $1.400

Men, den er helt afgjort det värd! :-)

Forsat go' hype!

op
48 brugere har stemt

Jeg købte den i dag og wauw hvor er den god! og flot!

Jeg kan næsten ikke få armene ned!

op
59 brugere har stemt

Skal ikke have noget som helst med Win 8 installeret.. Hold kæft et lorte styresystem.

op
67 brugere har stemt

AliEssa skrev: Har Fandeme svært ved tro, det er dig på dit profile billede.
en voksen man, der tror Appel opfandt Iden med en tablet :(
-
Apple opfandt ikke tabletten, de gjorde den brugbar! Jo, det er skam undertegnede på det billede, jeg er endda blevet fem år ældre. Jeg er tidligere EDB tekniker og var ansat på tre skoler, måske er det derfor jeg nærmest hader Windows? Jeg kan ikke se det er arrogant at sige Windows er noget lort og OSX er bedst, mange her siger jo det modsatte og ingen brokker sig over det. Windows lægges på alle nye pc'ere og skal du spille er der ingen vej udenom Windows, men det er stadig en gang digitalt makværk og det er ikke blevet bedre gennem tiden... Det er min mening, og man har da lov til at have en mening om tingene uden at blive overfaldet,eller hur?

op
64 brugere har stemt

Cry more trompede. Hvorfor skal jeg droppe min iPad for Windows? det er for DUMT. Og Hør på Beep..

op
57 brugere har stemt

KnudJensen
Har Fandeme svært ved tro, det er dig på dit profile billede.
en voksen man, der tror Appel opfandt Iden med en tablet :(

vil gerne købe den, vil dog også have en pro.
måske RT nu, og så næste version der køre full windows. eller en fra, en de andre producenter hvem ved hvad der er på vej.:)

op
61 brugere har stemt

@KnudJensen
-
Jeg bruger MacBook Air som "daily driver", da den er nem at have med på universitetet. Jeg forstår dog ikke, hvordan man kan være så ignorant, som du fremstår. Jeg synes ikke, OSX er bedre end Windows. Hvis du tager de smarte "gestures" fra din MacBook, kan den i realiteten ikke lige så meget som en Windows-computer - som koster under det halve. Jeg er glad for min MacBook Air, men jeg savler over Surface - både RT og Pro... Apples produkter er nemme at bruge for børn og ældre, så det passer sikkert fint til dig, men den værste virus, jeg kan forestille mig på en tablet eller smartphone, er iOS!! ;-)

Du nævner også, at man får styresystemet leveret på en DVD - og det skulle åbenbart være en fordel... En DVD!! Virkelig? Man skal selvfølgelig ikke pege fingre, når nogle ryger af (den teknologiske udvikling) i svinget, men jeg kan ikke se fordelen ved at have noget som helst på DVD...

Jeg er glad for min MacBook, men jeg er meget imponeret over Microsoft, så jeg kunne meget vel finde på at skifte tilbage til Windows! :-)

op
79 brugere har stemt

@GeorgeJensen
-
Du statuerer et strålende eksempel på de 'dumme folk'
-
Yndigt

op
64 brugere har stemt

@GeorgeJensen
-
Jeg citerer: "i bliver dummer og dummer med tiden"
-
Sjovt nok har jeg aldrig hørt ordet "dummer" Ved ikke helt hvad du mener, måske dummere??

op
58 brugere har stemt

Jeg forsøgte at læse igennem kommentarene, men så fik jeg pludselig cancer i øjnene og måtte stoppe.

Nogle gange tror jeg at folk på internettet ikke er ældre end 12.

op
56 brugere har stemt

redwoodsnemesis skriver; "Tja nu ligger Surface Pro jo heller ikke og skal konkurrere med et Ipad - den ligger nok nærmere og skal konkurrere med Macbook Air."
-
At sammenligne de to er som at sammenligne øl og sodavand, det er noget ævl du skriver, undskyld det voldsomme udbrud! En Macbook Air kører med OSX, en Surface kører Windows. Dermed kan du kun sammenligne Surface med andre pc'ere, ikke med Apples produkter. Den store forskel på nutidens computere er jo styresystemet, det kan man da ikke komme uden om. At sammenligne en computer der er designet af Apple med Deres styresystem på, med en pc fremstillet af Dell eller Sony med Microsofts Windows på, det er latterligt. Og prisen bliver naturligvis højere for et Apple produkt, der følger alle de programmer med du skal bruge og styresystemet bliver leveret på en DVD, ikke på en skjult partition på harddisken som mange pc'ere bliver solgt med....

op
77 brugere har stemt

@redwoodsnemesis .. du skal vist til Louis Nielsen ... Mac Book Air koster 999$ ... Surfarce Pro 128GB koster 1.099$ ... så hvor kommer det dersens med "det halve" fra? Der er vist en, som skal have genopfrisket sine matematik timer! ;)
-
Kan du arbejde timevis med en Surface (og dens touch cover)? Kan du se ALLE flash sites på din Surface? Installer Parallels og Win8 på din Mac, så har du både Mac OS og Win 8 på din Mac, så kan Mac'cen jo pludselig 4 gange så meget som Surface. Easy pick. ;)
-
Jeg er da også interesseret i en Surface, men den kan da ikke konkurrere med min MacBook - kun min iPad. Surface er 1. generations Microsoft tablet, MacBook er verdens mest populære bærbar.
-
Du kan læse lidt mere her: http://bgr.com/2012/12/03/surface-pro-vs-macbook-air-comparison/

op
55 brugere har stemt

Altså jeg kunne også skyde mig selv.. Men det har jeg sjovt nok heller ikke lyst til ;)
Surface kan få lov at ligge på butikshylderne og samle støv..

op
60 brugere har stemt

Tja nu ligger Surface Pro jo heller ikke og skal konkurrere med et Ipad - den ligger nok nærmere og skal konkurrere med Macbook Air. Og hvis man sammenligner de 2 er der vist ikke noget valg - Surface pro koster det halve og kan dobbelt så meget. Easy pick.

op
65 brugere har stemt

Surface er for tung og klosset til at være en IPad.
Den kokurrerer nærmere med de andre bærbare computere.

op
59 brugere har stemt

Det er godt nok nogle høje priser på f.eks. tastaturcoveret - 1000 kroners merpris :-O

op
53 brugere har stemt

I dag kan du droppe beep.tv2.dk i bliver dummer og dummer med tiden. Jeg gider da ikke have windows lort når min ipad kan mer..

op
58 brugere har stemt

The Verge kårer iPad som klar vinder over dem alle - også over Surface (kilde: http://www.theverge.com/products/compare/5799/5800/5343/126/3279/4688)

op
71 brugere har stemt

I er nedstemt @KnudJensen og @nicolai159

op
56 brugere har stemt

@chholm86 ... er du lige så skitzo som Gollum? ;) .. du kan ikke sige drop disktutionen og så selv fortsætte ... troll ;)

op
68 brugere har stemt

Drop dog disksutionen, de kommer jo aldrig til at forstå at der er andet teknologi i verden end Apple og at det IKKE er det bedste!

op
65 brugere har stemt

@nicolai159
"apple haters" og hvad er du så "Microsoft haters"
Men bliv du bare i din "gamle Apple verden" lidt ligesom mormonerne i USA ;)

op
64 brugere har stemt

@dalsgaard21 ... flash på Pro er begrænset. Microsoft skal "godkende" sites før du kan se flash på deres sites. :(

op
53 brugere har stemt

Jeg har både en ipad og en surface. Det er korrekt, at der mangler apps på surface, men det overskygges af andre fordele ved surface. I daglig brug fortrækker jeg klart min surface, den er meget let at arbejde med, specielt når man har gang i flere programmer på en gang. Jeg kan ikke forstå at nogen kan tale så negativt om et produkt de aldrig har prøvet i praksis. Mht hukommelsen, så har jeg et micro sd kort og kan jo altid tilslutte en usb pen, en ekstern harddisk etc. Jeg føler ikke det er et problem. Men i den sidste ende ville jeg gerne have en PRO for det er noget møg, at jeg ikke kan downloade programmer og spille flashbaseret spil.

op
56 brugere har stemt

Surface RT er en dejlig maskine jeg ser passe bedre til studenter derude end laptops. Og app kataloget er rigeligt so far. XBOX music har flere numre end Spotify (som alligevel er paa vej) og resten... tjah... det er sku noget dejligt noget. Hvis Batman og Darth Vader havde lavet en tablet sammen, ville det have vaeret denne. Det spiller!

op
66 brugere har stemt

Viser de fleste tests ikke at batterilevetiden på iPad og Surface er næsten det samme?

Ejer selv en Surface og er helt enig i at der mangler apps, men det gjorde der også engang til både Android og iOS. Jeg krydser bare fingre for de langsomt dukker op (Spotify er f.eks. bekræftet på vej til RT). For mig differentiere Surface sig ved at man rent faktisk kan være produktiv på den...fuld Office-pakke, (begrænset) adgang til det bagvedliggende fil-system, USB port, Micro-SD og Micro-HDMI gør at den netop har taget et lille skridt tættere på at være en bærbar end iPad'en. Som er de to kan sammenlignes kan vel diskuteres fra nu af og til evig tid.

Derfor er det også lidt noget fis at sige at den mangler hukommelse. Hvis du køber 64gb udgaven og sætter et 64gb micro-sd kort i har 128gb at lege med. Ved ikke hvad du fylder på din iPad, men det er mere end rigeligt for mig.

Men når alt kommer til alt er det jo et spørgsmål om hvad man vil bruge sin tablet til

op
78 brugere har stemt

Derfor venter mange også på Surface PRO, som kan køre rigtige programmer og ikke bare apps. Dette tror jeg er det der kommer til at gøre forskellen.

op
60 brugere har stemt

Kunne kun forstille mig at det er virkelig "apple haters" som køber den, udelukkende fordi det ikke er en ipad.
Jeg er selv en apple entusiast, men jeg havde skænket det en tanke at købe en surface når den kom til danmark, men den manglende hukommelse, ringere batteri levetid, og det som virkelig var en deal-breaker for mig var at man ikke kunne installere andet end det i microsofts egen butik. Ganske vist kan man det heller ikke med en ipad, men den kompensere så med et enormt sortiment af apps i app store, som jeg vil påstå kan slå samtlige apps jeg har set i microsofts.
Og generelt så syntes jeg at Surface virker som et anderledes bud på en udformning af en bærbar, og ikke en tablet.

op
49 brugere har stemt

Dårligste forslag til dato, min iPad skal dælme ikke skiftes ud med en Windowsbaseret kopi af iPad, hvad tænker du dog på??????

op
68 brugere har stemt

Indsend kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Seneste historier

Indtast din e-mail adresse

Redaktøren anbefaler

Apples top-tablet, iPad Air 2 er en hurtig, let og imponerende sag. Men underligt nok så er den også Apples egen største fjende. Du vil hellere have den end en iPad Mini.

Afstemning

Hvilken konsol skal du have?: