iMessage-problemer: Folk modtager ikke beskeder

Apples iMessage-system er smart så længe det fungerer. Her kan iOS-brugere ubesværet og ganske gratis sende beskeder til hinanden på alle Apple-enheder som iPad, iPhone og Macs. Faktisk så ubesværet, at det er tæt på helt at overtage sms'en hos flere brugere.

Men ikke alle oplever, at det fungerer lige godt. Problemet opstår, når man skifter fra en iPhone til Android eller andet. Overgangen betyder, at brugeren nu ikke længere automatisk modtager iMessage-beskeder som sms'er, som det ellers er tilfældet, når man sidder på iOS og sender til ikke-iMessage-enheder.

Oplever problemet ofte

Selv oplever jeg det hver gang jeg skifter fra iPhone til en anden test-telefon. Jeg modtager simpelthen ikke beskeder, og til tider hjælper det ikke at slå iMessage fra under indstillinger, som ellers burde være løsningen. Beskederne går i stedet tabt, og på intet tidspunkt bliver afsenderen opmærksom på, at beskeden ikke er gået igennem. Det har betydet op til flere misforståelser på den kant.

Samme problem oplevede Lifehacker-redaktør Adam Pash, så han tog fat i Apples kundeservice, der kunne oplyse, at mange andre brugere åbenbart havde lignende problem.

Sagsøger Apple

Problemet er så stort for amerikanske Adrienne Moore, at hun har valgt at sagsøge Apple på baggrund af problemet.

Hun mener, hun er blevet misinformeret. At Apple ikke har kommunikeret tydeligt nok, at det kan blive et problem at skifte fra iOS, og at hun derved ikke får den fulde oplevelse hun betaler for. Hun mener, at hun bliver straffet af Apple for ikke at bruge deres produkt. Som altid er Apple stille i en sag som denne.

Har du oplevet problemer?

I klippet herunder guider vi dig til hvordan du kan logge ud af iMessage og igen modtage dine beskeder.