Internetfænomen går på pension

Navnet Chris Hadfield siger dig måske ikke umiddelbart noget. Men du har helt sikkert hørt om den candiske astronaut, der under sit 144 dage lange ophold på Den Internationale Rumstation (ISS) uploadede spektakulære billeder af jorden på Twitter og delte unikke videoer af hverdagsøjeblikke i rummet på YouTube.

Men nu er det slut for 53-årige Hadfield, der netop har annonceret, at han går på pension. Det skriver tech-sitet Gizmodo, som også oplyser, at han dermed overholder en aftale, han lavede med sin kone for 30 år siden.

Hadfield fik især stor medieopmærksomhed, da han inden afgang fra rummet smed en video på YouTube, hvor han synger David Bowies hit ’Space Oddity’, mens han svæver vægtløs rundt. Videoen er den første musikvideo nogensinde, der er optaget i rummet, og ikke færre end 15 millioner mennesker har siden set den.

Ved at lukke alle indenfor i astronautmiljøet og give folk et hidtil uset indblik i dagligdagen på rumstationen har den ekstraordinære astronaut formået at få folk til at interessere sig for rummet på ny. Det vidner opbakningen på hans mange sociale profiler også om – eksempelvis har han 388 tusinde fans på Facebook, mens over en million mennesker følger ham på Twitter.

Han markerede – selvfølgelig fristes man til at sige - sin sidste arbejdsdag på de sociale medier. Se hans nyeste tweets herunder.