iPad-klager: Den bliver for varm

Flere har klaget over at den nye iPad simpelthen bliver for varm ved brug. Nu støtter forbrugerblad op om påstanden med en større test af problemet, så Apple har nu været ude og forsvare sig.

Det er ikke kun hos kunderne og medierne, at den nye iPad er et varmt emne. Åbenbart kan den også selv også blive ganske varm at tage på. På Apples officielle debatforum har der siden lanceringen i fredags været en del, der har klaget over en mere end varm iPad. 


Og nu får de brugere opbakning af Amerikas største forbrugerblad Consumer Reports, der har lavet målinger på den nye iPad for netop at se hvor meget varmere den bliver end forgængeren, der ikke stødte på klager over ophedning. 

Under intensiv brug bliver den ny iPad åbenbart op til 11 grader varmere end iPad 2. Det vil sige, at under testen steg den til en maks-temperatur på 46,6 grader celsius (116 grader fahrenheit). 

Testet til det yderste

Consumer Reports havde sat den til at spille det grafiktunge og krævende Infinity Blade II i 45 minutter uafbrudt samtidig med den sad til opladning. Dog var der ikke den store forskel, hvis den ikke blev opladt imens. Her målte de 45 grader som højeste temperatur.

Varmetesten blev målt i et tempereret lokale på 22 grader, og Apple fraråder da også at man bruger den i omgivelser, hvor temperaturen overstiger 35 grader. 

Bladet melder dog også, at den ikke føles brændende i hånden, selv om man godt kan føle at varmen stiger. 

Apple svarer utraditionelt på kritikken 

Der har før været et hav af problemer med Apples nye produkter, men som regel plejer selskabet at være tavst som graven. Men nu har de åbenbart set sig nødsaget til køligt at forsvare den nye iPad.

Til den amerikanske tech-blog All Things D har Apples PR-kvinde Trudy Muller meddelt, at den nye iPad opererer inden for Apples egne temperatur-krav, men hvis kunder oplever problemer opfordres de til at kontakte Apples egen skade-service, AppleCare. 

Men har jer, der allerede har skaffet jer én gennem udlandet oplevet nogle lignende problemer?

17
Kommentarer

Er lidt træt af, at hører, at folk klager over den er for varm. Tror bare det er en god historie som som Samsung eller en anden tablet producer har fundet på måske. Efter min afaring er 46.5 c overhovedet ikke varmt siden jeg som bor i oman og går rundt i en varme på 48 grader så hvis det står til mig så er det ikke det der stop mig fra at købe en iPad 3. Mener simpelthen det er den bedst electroniske ting der er opfundet endtil nu. Så hvis i vil af med en for varm iPad så skal i bare vide at der er en i oman der vil være glad for at få en iPad i hænderne, vil en da synes at 46 grader er lidt kølig :) :)........

op
22 brugere har stemt

Jeg har ikke observeret min iPad bliver varmere end 2'eren, nu kører jeg heller ikke grafiktunge spil samtidig med jeg lader, men alligevel ;-)

Og som andre siger, selvfølgelig vil den opdaterede hardware udvikle mere varme, det kan vel ikke komme bag på nogen, tværtimod kunne man undre sig over det ikke er værrer end det er.

Batteritiden skulle efter sigende også være KATASTROFALT dårligere end 2'eren, det har jeg så heller ikke oplevet

op
28 brugere har stemt

Jeg må indrømme, at jeg var meget i tvivl om hvorvidt jeg skulle købe "iPad 3" efter al den snak om varme problemer. Især efter at have fulgt med inde på Apples support forum, hvor folk virkelig var oppe at køre.
Jeg valgte dog at tage chancen og købe den alligevel og vil hermed lige give min oplevelse videre.
Jeg har nu brugt iPad'en i to dage for fuld skrald og jeg har ikke oplevet at den bliver varm, faktisk synes jeg ikke engang den bliver lun. Første dag brugte jeg den 8 timer i streg og den blev udsat for både film og grafik-tunge spil. Dag 2 blev den også tømt for strøm uden at jeg oplevede disse problemer.
Jeg kan kun sige, at det er muligt at der er nogen der oplevet disse problemer, men jeg gør ikke. Jeg er vildt begejstret og synes at det er den ubetinget fedeste tablet på markedet og jeg kan kun anbefale andre at købe den.

op
23 brugere har stemt

Varm, i forhold til hvad? Jeg mener, burde man ikke prøve og lave samme test med den nyeste Samsung tablet, det' ville da sætte tingene i perspektiv, kun at teste iPad er da lidt vattet, eller hur?

op
34 brugere har stemt

Problemet ligger jo ikke i at Ipad'en bliver for varm til at holde, men i at dette kun er en "start temperatur" for en ny Ipad, hvilket betyder at den selvfølgelig vil stige som tiden går. Dette bliver jo et problem da for høje temperature bestemt er med til at forkorte levetiden og hastigheden på sådanne produkter. DERFOR er det et problem for Apple hvis de forsætter på den måde. I øvrigt opvejer den nye skærm den nye processor, hvilket ikke gør hastidheden betydeligt hurtigere af den grund.

op
20 brugere har stemt

Problemet ligger jo ikke i at Ipad'en bliver for varm til at holde, men i at dette kun er en "start temperatur" for en ny Ipad, hvilket betyder at den selvfølgelig vil stige som tiden går. Dette bliver jo et problem da for høje temperature bestemt er med til at forkorte levetiden og hastigheden på sådanne produkter. DERFOR er det et problem for Apple hvis de forsætter på den måde. I øvrigt opvejer den nye skærm den nye processor, hvilket ikke gør hastidheden betydeligt hurtigere af den grund.

op
29 brugere har stemt

Min sidste bærbare PC var en dualcore Fujitzu, den blev så varm at man skulle vente lidt før man skiftede harddisken, ellers brændte man fingrene! Nogen vil gøre alt for at håne iPad, og nu bliver den altså for varm, køb dog en Android tablet hvis man er så utilfreds!

op
23 brugere har stemt

Wow, så folk klager simpelthen over at den nye iPad er hele 0,6 mm tykkere end iPad 2 og at den bliver 5 grader..

1st world problems, ka jeg kun sige . Selvom jeg godt kan lide mange af jeres artikler, så synes jeg ærlig talt at det her nok er noget af det mest ligegyldige jeg har læst om.

op
23 brugere har stemt

Hvor længe skal man så holde den før hudcellerne bukker under og dør? Eller er det et min. 60 grader celcius scenarie.

op
22 brugere har stemt

TÆNK nu positiv på det venner når det nu bliver vinter igen kan i jo sparer på varmeregningen IK, så køb nu bare en 3-4 stk af The New Ipad og spar på varmen ;)
ironi kan forekomme !!!

op
26 brugere har stemt

Jeg købte en 32GB iPad 3 WiFi i USA og har ikke oplevet skyggen af varmeproblemer. Den kan godt blive lidt lun, men på ingen måde så varm at det kan være til gene på nogen måde. Synes det virker ret meget som en ligegyldig ting, der er gjort til en stor nyhed.

op
30 brugere har stemt

Hmmm
Jeg kan godt se forvirringen omkring F og C begreberne.
Simpelt stillet op, er temperaturforskellene på iPad 2 og iPad som følger:

F: 104 - 116 = 12 grader F
C: 40 - 46.7 = 6,7 grader C

Det lyder ikke som et uoverstigeligt problem.
Har forudbestilt, og glæder mig bare til den dukker op!!

Martin

op
29 brugere har stemt

http://www.appleinsider.com/articles/12/03/21/thermal_test_of_ipads_a5x_...
Det ser ikke ud til det gir den store forskel om det er målt på A5X eller på kabinettet
Men lige nu bruger jeg en MBP som er på 39 grader på CPUen i7 og 30 uden på og tænker ikke over om den var varm før jeg læste denne nyhede så tror ikke man skal være bange for 33 grader

op
32 brugere har stemt

@PeterB.Schaufuss
"Under intensiv brug bliver den ny iPad åbenbart op til 11 grader varmere end iPad 2. Det vil sige, at under testen steg den til en maks-temperatur på 46,6 grader celsius (116 grader fahrenheit). "

Så jeg vil nu sige, at det er over 5 grader nu når der står 11. 46,6 virker da også urimelig høj hvis hvis der måles udefra, altså holder du ved noget der er over dobbelt så varm som omgivelserne.

op
31 brugere har stemt

Det lyder ikke som et helt så alvorlig problem, som de bærbare der lavede brandskader på folks lår. Men hvis iPad'en alligevel skulle føles lidt for varm, så kan man jo tage et spil iPad-frisbee med et par venner :)

op
29 brugere har stemt

Jeg har ikke oplevet endnu, at den bliver for varm? Jeg har dog ikke spillet grafiktunge spil, men brugt den til "lidt af hvert". Men ja, jeg har faktisk tænkt over, at den bliver en smule varmere end iPad 2. Men ikke noget der gør, at man ikke kan holde på den. Ydermere skal jeg have smidt den i en "case" af en art, og så lægger man nok ikke yderligere mærke til det. Jeg synes generelt elektronik bliver varmt, tror dog, at der bare er ekstra opmærksomhed omkring Apple, hvilket jo er typisk. Men hvis jeg en dag brænder hånden på den, eller begynder at få lyst til at stege bacon, så kan det da godt være, at jeg ændrer mening. Men glæd jer! Skærmen er det HELE værd. Dog ser man tydeligt, hvilket apps mv. der ikke er optimeret. De ser lige pludselig meget pixeleret ud, men sådan var det jo også ved skiftet fra iPhone 3S til 4.

op
29 brugere har stemt

iPad 3 er 11 grader FAHRENHEIT varmere end iPad 2 - i DK bruger vi altså Celsius, og der svarer det til ca. 5 graders forskel.

Lad nu være med at bidrage til at blæse problemet ud af proportioner ved at rapportere forkerte facts ;-)

Den nye iPad har hurtigere processor, kraftigere skærm og større batteri - men samme kabinet (som er den eneste køling) - BIG SURPRISE, den bliver lidt varmere.

Mig bekendt har ingen kogt æg på den endnu ;-)

op
30 brugere har stemt

Indsend kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Seneste historier

Indtast din e-mail adresse

Redaktøren anbefaler

Apples top-tablet, iPad Air 2 er en hurtig, let og imponerende sag. Men underligt nok så er den også Apples egen største fjende. Du vil hellere have den end en iPad Mini.

Afstemning

Hvilken konsol skal du have?: