iPhone 5S er iPhone 5 på speed

Apple afslørede deres nye high end smartphone, iPhone 5S tirsdag aften under deres stort anlagte event, hvor de også afslørede en billigere variant kaldet 5C.

Den dyrere iPhone 5S vil komme i tre farver: Sort, sølv og champagne. Den vil have den nye A7-chip, som vil være en 64-bit chip. Det er første gang, at en smartphone har sådan en, og vil give telefonen masser af kræfter. Den vil være dobbelt så hurtig, med 40 gange bedre CPU-performance.

M7 er en ny del, der holder styr på telefonens placering og bevægelse. Det er i bund og grund et gyroskop, accelerometer og kompas, der giver nye muligheder for fremtidens sundhedsapps.

Batteritiden bliver også opgraderet i forhold til iPhone 5. Standbytiden bliver på 250 timer, hvilket er 25 timer mere end forgængeren. Den har også 10 timers taletid på 3g netværket, og 10 timers surfing på et LTE-netværk.

Mange smarte kamerafunktioner

Telefonens kamerafunktion har også fået en kærlig hånd. Den nye kamerasensor vil automatisk justerer hvidbalance, fokus og eksponering. True Tone Flash funktione vil være med til at få hudfarve til at fremstå mere naturligt.

Hvis du før har fået slørede billeder, fordi du har rystet på hånden, så vil den nye auto-stabiliserings funktion være med til at forbedre dine billeder. Den tager flere billeder på én gang, og vælger den bedste.

En funktion, som helt sikkert vil kaste mange Youtube-videoer af sig er SloMo. Her kan du optage videoer med 120 FPS i 720p HD.

Dit fingeraftryk bliver din adgangskode

Velnok den største nyhed er fingeraftryks-sensoren, som kommer til at sidde under Home-knappen. Den aktiveres af en metalring, som sidder omkring knappen, og vil i første omgang bruges til at åbne din telefon. Der er mulighed for at kode flere fingeraftryk til den samme telefon.

Telefonen vil blive sat til salg i USA, hvor man kan købe en 16GB til 199, 32 GB til 299 og en 64GB til 399 dollar. Priserne er med to års abonnement.

Den danske pris og udgivelsesdato kende endnu ikke.

Du kan læse vores liveopdatering fra Apples event herunder for alle detaljerne omkring de to nye telefoner.