Iskoldt gys: TV 2-vært angrebet med spandevis af vand

Foto: TV 2

Da tv-vært Mikkel Kryger mødte på arbejde tidligt onsdag morgen, var han godt klar over, at dagens program ville få en våd slutning.

Men han havde ikke forventet, at vandet pludselig ville komme flyvende ind fra siden, mens han var i gang med at forberede sig på det kolde gys.

’Go’ morgen Danmark’ værterne blev tirsdag aften udfordret til at deltage i den hurtigtvoksende Ice Bucket Challenge af værterne Mark Stokholm og Kristian Porsgaard fra DRs ’Aftenshowet’, som havde fået sendt selvsamme udfordring af radioværterne på ’Godmorgen P3’.

- Vi har tænkt os at tage imod den udfordring. Simpelthen for at sætte fokus på det her, siger Mikkel Kryger med henvisning til, at formålet med den virale udfordring er at øge opmærksomheden på nervesygdommen ALS.

- Og vi skal jo til, ikke Mikkel?, lyder det fra medvært Ida Wohlert.

Mikkel Kryger når kun lige at svare ”jo” og plante bagdelen i en stol, der er sat frem til formålet, før han bliver overhældt med flere spande iskoldt vand, som kommer ind fra sidelinjen.

Se, hvordan han reagerer på den iskolde overraskelse i klippet nederst i artiklen, hvor du også kan få svaret på, hvem værterne har sendt udfordringen videre til.

En lang række skuespillere, sangere, politikere og prominente personligheder verden over har de seneste dage hældt en spand isvand i hovedet og dokumenteret det med en video, hvor de nominerer andre til at gøre det samme. Også vores egen Caroline Wozniacki er hoppet med på trenden

Ice Bucket Challenge-donationer runder 22,9 millioner

Hvis ikke de nominerede tager udfordringen op inden for 24 timer, skal de donere 100 dollar til forskning i ALS.

Og noget tyder på, at den øgede opmærksomhed virker. Den amerikanske organisationen ALS Association har nu modtaget donationer for 22,9 millioner dollar fra eksisterende og over 450.000 nye donorer, oplyser organisationen.

Til sammenligning kom der ’kun’ 1,9 millioner dollar ind i løbet af samme periode sidste år.

- Vi ønsker at være de bedste forvaltere af denne utrolige tilstrømning af støtte. For at være det, bliver vi nødt til at være strategiske i vores beslutning om, hvordan pengene skal bruges, sådan at Ice Bucket Challenge bliver anset som en afgørende milepæl for ALS, når folk ser tilbage på denne event om 10 og 20 år, siger Barbara Newhouse, der er direktør for ALS Association, i en pressemeddelelse.

Du kan se hele onsdagens udgave af ’Go’ morgen Danmark’ på TV 2 PLAY her.

Hvis du ikke allerede er tilmeldt TV 2 PLAY, kan du gratis oprette dig som bruger på www.tv2play.dk. Første måned er gratis.