Joke-valuta indsamler 140.000 kroner til bobslædehold

Dogecoins: en virtuel møntfod baseret på en uintelligent hund, og et jamaicansk bobslædehold: et bobslædehold for et land uden sne. Begge dele lyder mest af alt som hver sin joke, men begge er meget virkelige, og nu har en gruppe støtter til det jamaicanske bobslædehold indsamlet hvad der svarer til næsten 140.000 kroner i Dogecoins.

Det skriver Guardian.

I søndags offentliggjorde det jamaicanske bobslædehold, at de for første gang siden 2002 har kvalificeret sig til OL. Men selvom det er en glædelig nyhed for Jamaica, så måtte Winston Watt, bobslædeføreren, fortælle, at de ikke var i stand til at samle den nødvendige økonomi for at deltage i Vinter OL i Rusland. Derfor åbnede han en donationskonto, og efterfølgende gik det amok.

Bobslædeholdet uden sne

Det jamaicanske bobslædehold blev verdenskendt efter 1988, hvor holdet kvalificerede sig med fire kørere, der absolut ikke havde erfaringen med sig. Efterfølgende kom kultfilmen ’Cool Running’, der netop fortalte historien – om end lidt løsere end virkeligheden – om de fire bobslædekørere.

En af de mange fans af det jamaicanske bobslædehold var Liam Butler. Han er en af de ansvarlige bag Dogecoin-foundation, en forening der skal sprede kendskabet til den noget specielle møntfod ved at starte donationer til velgørende formål.

Mønd baseret på smådum hund

Møntener inspireret af cryptomønten Bitcoin, og Doge, en internetjoke baseret på en smådum hund der skriver i den forhadte skrifttype ’Comic Sans’, og det tog kun få timer efter, at Liam Butler startede en indsamling til fordel for bobslædeholdet til at der var indsamlet godt 25.000 kroner.

- Da jeg var syv år gammel, var vi dybt inspireret af Cool Running. Det var alle i 90’erne. Derfor startede vi indsamlingen, og vi havde egentlig ikke nogen dybere plan. Vi sendte bare nogle mails ud, og så gik det amok, siger Liam Butler til The Guardian.

Indsamlingen fik ikke kun samlet godt 140.000 kroner til det jamaicanske bobslædehold, det fik også Dogecoinen til at stige godt 50 procent i værdi. De 25.000 dollars er sendt til Jamaica, og som donationerne flyder i øjeblikket, ser det ud til, at vi til 2014 kan nyde jamaicansk deltagelse.

Møntfoden Dogecoin minder mest af alt som en joke, men flere og flere internetbutikker - og flere amerikanske cafeer - er begyndt at acceptere valutaen.