Journalist i 1978: Umuligt at sælge interview med Steve Jobs

Snart to år efter Steve Jobs' død er den første spillefilm om ham klar. De fleste kender historien om, hvordan han fra sine forældres garage grundlagde it-virksomheden Apple, et af verdens største og mest succesrige firmaer nogensinde.

Men tilbage i 1978 var det ikke til at vide, hvor stort den dengang unge computernørd ville drive det. I hvert fald ikke for Birgit Rostrup, der interviewede Steve Jobs i garagen, da den første Macintosh var på vej:

- Jeg anede simpelthen ikke, hvad han talte om, fortæller Birgit Rostrup, der arbejdede som freelancer og alligevel forsøgte at sælge artiklen om den ihærdige ildsjæl.

Men interviewet blev ikke nogen økonomisk guldgrube, for Steve Jobs visioner om den første ”personlige computer” vækkede ikke interessen hos den danske redaktør, som hun forsøgte at sælge artiklen til.

- Jeg kunne høre ham gabe ind over Atlanten, for det var sådan noget med et fjernsyn oven på en skrivemaskine, husker Birgit Rostrup tilbage.

Hør hele hendes sjove historie, og få TV 2 Beep-redaktør David Guldagers bud på Apples fremtidsudsigter i tv-klippet herunder.