Kamera-test på mobilen: Hvilken er bedst?

Vi har fået en fotograf til at vurdere hvilken ny smartphone, der har det bedste kamera. Er det iPhone 4S, HTC One X eller LG Optimus 4X HD?

Jeg kan lige så godt ligge det ud som det er - det er ikke alt jeg har forstand på... Og specielt ikke når det kommer til billeder. Men det har den professionelle fotograf Lars Bech, som blandt andet har taget de officielle billeder af Dronningen, på en mobil. 


Han fik tre af de nyeste kamera-mobiler i hånden i form af HTC One X, LG Optimus 4X HD og iPhone 4S. På grund af et noget tidspresset indslag, måtte vi desværre skære andre mobiler fra, som eksempelvis Sonys helt nye Xperia S, som du kan læse Jakobs anmeldelde af her.

Men Lars Bech tog de tre kamera ud på en foto-shoot på Nørrebro for at give dem en test. Motivet skulle være udfordrende i form af farve, så der blev fundet en skarp rød baggrund, der nok skulle give kameraerne noget at arbejde med. 

Derudover ville han også se på hvor gode de er, når det kommer til bevægelse, da det oftest er sådanne billeder man tager med mobilen. 

Som I kan se i indslaget her var det bestemt ikke alle kameraer, der tog den røde baggrund lige godt til sig. Men derimod andre, der klarede sig bedre, når det kom til bevægelserne. 

Se hvem der klarede sig bedst set fra Lars Bechs udgangspunkt:

Se videoMen jeg ved jo hvordan smag og religioner kan være forskellige her på sitet, og det er blandt andet derfor vi har en åben kommentarboks forneden. Så kom endelig med din mening og måske bedreviden om nogle af kameraerne/mobilerne. Men hold dig til en god tone. 

Og så vil jeg gerne opfordre jer til at sende os jeres bedste mobil-billede til mig på dagu@tv2.dk. Dem vil vi nemlig meget gerne bringe her på Beep.

7
Kommentarer

Toppen af poppen er sådan set Nokia Pureview.. gad nu godt at høre deres mening mht. den. Der er ingen tvivl at den owner de andre.

op
107 brugere har stemt

@michael.fisker

Jeg vil give dig ret, jeg har et Sony HX5V det hører så til i det man kalder "SEMIKOMPAKT"
men det kan nemt ligge i en skjortelomme og der kommer HTC One X og Nokia N8 hurtig til kort hvad billedekvalitet angår. Selvfølgelig hvis man bare skal have billederne ud i 9x13 er det ligemeget. "her og nu" billeder er H`TC One X og eks Nokia N8 gode nok, men som afløsere for et kompakt kamera NEJ, ikke hvis hilder sig til Evt. Canon Ixus og den slags men måske et kamera til 300-500 kr ja, bare man ikke zoomer helt ind.

op
48 brugere har stemt

Jeg må altså grine lidt højlydt, når en "professionel" fotograf påstår at mobilkameraer stort set er på niveau med de bedste pocket cams (altså lommestørrelse digitalkameraer), som det hedder, og Beep i en artikel med 6 gode råd til fototagning med mobilkameraer endda sletter det "stort set".

Selv de absolut bedste mobilkameraer er ganske langt fra kvaliteten i et velvalgt 1000kr.'s pocket cam. Og det er ikke for at sige noget ondt om mobilkameraer, for de har i sandhed udviklet sig, men de vil af naturlige grunde aldrig kunne indhente et respektabelt kamera bygget med det formål alene for øje. Hvorfor?:

1. Du vil aldrig kunne zoome og tilpasse afstanden til dit motiv optiskt, da det kræver en fysisk plads i din mobiltelefon, som gør den tyk, og så i en tid hvor mantraet lyder, slimmer is better.

2. Af andre fysiske årsager vil både objektiv og linse, samtlige bagved liggende kritiske dele aldrig kunne blive så godt i et mobil kamera,som et pocket cam, da det kræver en enorm forøgelse af objektivet og linsedelenes størrelse.

3.I forlængelse af pkt.2 vil opløsningen derfor også altid være lavere eller min. ringere udnyttet da chippen, hvor billedet lagres er så meget mindre (tænk bare på chip størrelses-forskellen mellem et spejlrefleks kamera og et pocket cam, og hvad det betyder).

4. Når vi engang ville være færdige med at opremse de fysiske problemer, som mobilkameraet støder på, er der de nuværende, og muligvis løselige problemer, som endnu ikke er taget hånd om, f.eks.

1. Ingen billedstabilisator (hvilket fordrer et hav mere af fotografen i at være bomstille i foto-skydningsøjeblikket).
2. Mobilkameraet er længere tid om at fokusere og chancen for at forpasse øjeblikket er langt større.
3.De færreste mobilkameraer har xenon-blitz (hvilket alle pocket cams har), men derimod ofte en single-led, hvilket gør problematikken med lysforholdene uendeligt mere svært.

The list goes on, som man siger, men som andre har bemærket var iphone-billedet af H.M. Dronningen ikke just Pullitzer-prisen værdig. Kun under optimale lysforhold, i den perfekte afstand der ikke fordrer zoom, uden nødvendighed for megen redigering, der kræver højere opløsning og pixel-tæthed, med en urokkeligt stille hånd, og tagende et motiv, der giver tid til at mobilen fokuserer osv. osv. osv. vil det bedst mulige mobilkamera kunne tage billeder, der minder om et respektabelt pocket cam.

Men alright, det er jo en mobil, ikke et kamera, og det er smart at kunne tage et foto anytime, anywhere..men læg nu selvbedrag og illusionerne om det "fantastiske" mobilkamera på hylden.

op
31 brugere har stemt

Og lidt for sloevt at David ikke lige faar slynget Nokia Pureview ind, nu naar hun nu spoerger om hvad det naeste bliver. Nej nej... Ahmmm man kan faa optikker til iphone... Hmmm... Det er ikke det naeste. Det var det gamle. ;)

op
39 brugere har stemt

Hun er godt mega belastende at hoere paa i denne video.

op
82 brugere har stemt

Ikke normalt at kunne sætte filtre på, på normale kameraer? Vi er i 2012, og jo det er normalt.

op
94 brugere har stemt

Tjae kik her tror han er en lidt mere Prof fotograf end ham i har fat i der.

http://www.youtube.com/watch?v=qMfcuZweJv8&feature=g-all-u&context=G2414...

op
35 brugere har stemt

Indsend kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Seneste historier

Indtast din e-mail adresse

Redaktøren anbefaler

Apples top-tablet, iPad Air 2 er en hurtig, let og imponerende sag. Men underligt nok så er den også Apples egen største fjende. Du vil hellere have den end en iPad Mini.

Afstemning

Hvilken konsol skal du have?: