Kort: Her er de mest besøgte websider i verden

Verdenskortet opdelt efter de mest populære websider. Klik her for at se billedet i en stor version. Foto: Oxford Internet Institute.

To forskere hos Oxford Internet Institute, Mark Graham og Stefano de Stabbata har lavet et verdenskort over de mest besøgte websider i verden. Det skriver The Atlantic.

På kortet er størrelsen på de forskellige lande blevet ændret for at afspejle hvor mange personer i landet, der er på nettet. Ifølge kortet er Google den mest besøgte side i Europa, Nordamerika og dele af Asien, mens Facebook er den mest besøgte i Nordafrika, dele af Mellemøsten og dele af Sydamerika.

De to forskere skriver, at Googles styrke på nettet bliver ganske tydelig, hvis man kigger på de næstmest besøgte sider i de respektive lande.

- Ud af de 50 lande, der har Facebook som den mest besøgte hjemmeside har 36 af dem Google som den næstmest besøgte, og de resterende 14 har Youtube, som også ejes af Google, skriver Mark Graham og Stefano de Stabbata.

Yahoo bedst i Japan

En af udstikkerne er Japan, der har Yahoo som den mest besøgte webside. Dette kan skyldes det lange samarbejde mellem Yahoo og telekommunikationsgiganten Softbank, der gav Japan deres første webportal i 1996, og Yahoos opkøb af det sociale medie Wretch i 2007.

Kinas mest besøgte webside er Baidu, der blandt andet tilbyder en kinesisk søgemaskine, mens den russiske søgemaskine Yandex er mest populær i Rusland.

Som en enlig ø i et hav af Google og sociale medier ligger Palæstina med en noget usædvanlig førsteplads over besøgte webesider. Her er det nemlig avisen Al Watan Voice, der er den mest besøgte.