Kunderne flygter fra Uber: Beskyldes for mafia-metoder

Mange danskere glæder sig allerede over taxi-appen Uber, som lanceres i Danmark i dag.

Det samme kan dog i øjeblikket ikke siges om kunderne i USA og resten af verden. Tirsdag kom det nemlig frem, at vicedirektør i Uber Emil Michael til en privat middag forleden truede amerikanske journalister med afpresning, hvis de formastede sig til kritisere taxi-appen offentligt.

Det udløste hurtigt en sand storm i pressen og på de sociale medier. Under hashtaggene #ubergarte og #deleteuber, har en stor mængde kunder allerede erklæret, at de agter at slette Uber fra deres telefoner.

Konceptet har ellers nærmest revolutioneret den private transportindustri i USA, hvor hundredetusindvis af amerikanere jævnligt benytter appen, når de nemt og bekvemt skal fra A til B. Forleden blev det da også spået, at Uber senest ved udgangen af 2015 vil kunne prale af årlig indtjening på 10 milliarder dollars.

I en række tweets tirsdag aften undskyldte Ubers direktør og grundlægger Travis Kalanick for vicedirektørens "uheldige bemærkning":

Indtil videre stiller dog hverken kunder eller prominente tech-journalister sig tilfredse med en undskyldning. De kræver i stedet vicedirektør Emil Michael fyret og garantier for, at Uber ikke kan bruge deres private kørselsdata i afpresningsøjemed.

Det er da heller ikke første gang, at Uber har fået hug i pressen. Tidligere er firmaet blandt andet blevet kritiseret for sexisme og hensynsløse forretningsmetoder.