Kvinder er mere afhængige af mobilen

Har du altid troet at det oftest er mænd, der ikke kan lade mobilen være? Så kan du godt tro om igen.

I virkeligheden er det faktisk i langt højere grad kvinderne, der ikke kan holde fingrene fra det lille lommemirakel. Det viser en ny undersøgelse foretaget af teleselskabet 3.

Her svarer hele 36 procent af danske kvinder nemlig, at de ikke kan undvære deres smartphone i hverdagen. Til sammenligning var tallet hos mændene kun 19,3 procent.

Disse procentfordelinger lader dog ikke umiddelbart til at komme bag på David Elsass, direktør for privatmarkedet hos 3 Danmark.

- Det giver det god mening, at kvinder prioriterer deres smartphone over andre medier. Det handler ikke nødvendigvis om at tale mere i telefon, men at de med en smartphone både kan være mobile og samtidig udnytte de mange digitale muligheder, siger han i en pressemeddelelse.

Han bakkes desuden op af Christiane Vejlø, digital trendanalytiker hos magasinet Elektronista. Hun peger også på, at kvinder i høj grad bruger teknologi socialt.

- Socialisering er en af de sammenhænge, hvor kvinder udnytter mobilen rigtig meget. En smartphone har rigtig mange sociale funktioner, for eksempel mail, sms-beskeder, opkald og Facebook. Vi ser for eksempel også konstant undersøgelser, der viser at kvinder er mere aktive på sociale medier end mænd, siger hun til tv2.dk.

De nye tal afslører da også, at kvinder generelt oftere har fat i deres smartphone. For eksempel bruger 42,1 procent af kvinderne sociale apps, hvor tallet hos mændene ligger på 34,5 procent.

En anden mulig forklaring på kvinders hang til mobiltelefonen kan desuden ligge i den nøglefunktion, den ofte indtager i dagligdagen.

- Uden at jeg vil generalisere alt for meget, så er kvinden i mange familier meget aktiv som planlægger og koordinator af en masse praktiske ting. Her giver en smartphone adgang til hele netværket, om det så er af arbejdet, familien eller skolens forældreintra, siger Christiane Vejlø.