Lad din mobil op og bliv hacket

Vi oplader vores iOS-enheder mindst en gang om dagen for at de kan leve og gøre som vi befaler. Men den enkle og hverdagsagtige manøvre, at lade en telefon op, kan blive en potentiel farlig situation for din enhed.

Det har amerikanske forskere påvist på George Institute of Technology. Ved at sætte en specialbygget oplader i en iOS-enhed kunne det lade sig gøre, at overføre et program til telefonen blot et lille minut efter den var sat i væggen.

At det ikke kræver noget af dig som bruger, en godkendelse, login eller at du hopper på et obskurt site gør hacket til en meget omfattende sikkerhedsbrist.

Forskerne har afprøvet det med en lille Linux-baseret computer, så det er ikke til at sige om den ville kunne formindskes ned i den størrelse, som iOS-opladerne er i i øjeblikket. Samtidig er det endnu ikke sikkert om man ville kunne overføre malware til en telefon, men det kunne lade sig gøre, at overføre et program, som ikke afslører at det ligger på telefonen.

På den måde ville du potentielt kunne aflevere din telefon til opladning (eksempelvis på en festival) og så få den tilbage med et fremmed program liggende på telefonen.

Hacker-opladeren vil blive fremvist på hacker-konferencen Black Hat her til juli, hvor forskerne også vil fortælle hvad der vil kunne gøres mod dette hack.