Legendarisk Apple-designer står bag kamera til velgørenhed

Det specialdesignede kamera bortauktioneres i New York til november. Billede: Wired

Den ikoniske Apple-designer sir Jonathan "Jony" Ive har slået sig sammen med designeren Marc Newson for at designe et kamera til et velgørende formål.

Kameraet er en eksklusiv version af Leica’s Digital Rangefinder. Det er en opdatering af Leica M-serien, der blev introduceret i 2012, og hvor det originale Leica M-kamera koster 48.900 kroner, kan du roligt regne med at skulle af med et langt større beløb, hvis du vil have fat i denne enkeltstående designperle.

Designere i sværvægtsklassen

Jony Ive er designeren bag en række ikoniske Apple-produkter, såsom iPhone, iPod, Macbook air og iPad. Da han blev afsløret som designeren bag iOS7 fik han titlen som Senior Vice President of Design hos Apple. Leica-kameraet er en af undtagelserne, hvor Ive har designet et produkt, som ikke hører til Apples sortiment.

Marc Newson har vundet adskillige priser for sit design med bløde kurver. Han står blandt andet bag en lang række produkter for Nike, Ford, Alessi og flyselskabet Qantas.

Leica er en tyskbaseret kameraudvikler der laver kameraer af højeste kvalitet og har en historie, der strækker sig helt tilbage til 1913. Firmaet er specielt kendt for deres fantastiske objektiver.

Eksklusiv kvalitet

Kameraet skulle angiveligt have taget 85 dage og over 735 timers arbejde at fremstille. I den tid blev der lavet over 550 forskellige modeller med 1.000  dele til prototypen.

Kameraet er et af produkterne, der skal sælges på en velgørenhedsauktion, som de to designere selv står bag. Den er lavet sammen med U2 sangeren Bono, og auktionen kaldes Marc & Jonys (red) Auction. Auktionen vil foregå d. 23 november på Sotheby’s i New York.

Auktionen er en ny udgave af den første (red) auktion fra 2008, der formåede at indtjene over 40 millioner dollar til bekæmpelsen af AIDS i Afrika.

Pengene fra auktionen vil gå til Den Globale Fond for bekæmpelsen af AIDS, tuberkulose og malaria.