LIVE: Se robotter kæmpe mod hinanden

Robotter bliver fremtiden, men fremtiden er her allerede. I hvert fald på DTU i Lyngby, hvor de studerende kæmper i den årlige RoboCup-turnering med en masse robotter, de selv har bygget.

Baggrunden er at gøre robotteknologi og videnskaben bag interessant for de unge. Både DTU og Dansk Industri peger på robotter som fremtidens hjælpemiddel. Specielt efter robotterne er blevet mere kloge med årene. Man er nået langt i udviklingen af 'situation awareness', der er en slags kunstig intelligens, hos robotterne, fortæller Ole Ravn, der er lektor ved DTU Elektro og arrangør af DTU RoboCup.

- Ved hjælp af forskellige sensorer kan vi udstyre robotterne med situation awareness. Det vil sige, at robotten kan registrere sine omgivelser og reagere, hvis omgivelserne pludselig forandrer sig. Det gør robotten mere fleksibel og robust i forhold til skiftende betingelser. I en industriel sammenhæng betyder det, at robotten uden hjælp fra mennesker kan omstille sine opgaver, hvis der eksempelvis opstår uventede hændelser i en produktion, forklarer Ole Ravn.

Til RoboCup skal de selvbyggede robotter igennem en bane med forhindringer, og den der klarer det hurtigst og bedst har vundet. Du kan følge hele turneringen fra kvalifikationsrunderne i dag, og slutter med finalen den 10. april kl 11-13.