Mand scorer kassen på kartoffelsalat

Zack 'Danger' Brown har via 'crowd funding'-platformen kickstarter.com bedt om hjælp til et projekt, der ganske simpelt handler om, at han vil lave en portion kartoffelsalat.

Kickstarter.com gør det muligt for brugere at donere penge til iværksætterprojekter fra andre brugere. Det er muligt at donere alt fra en dollar til flere tusinde.

Og interessen for Zack Browns kartoffelsalat er til at tage at føle på. I skrivende stund har 5.334 donorer skænket hele 43.701 dollars – svarende til cirka 240.000 kroner til det alternative forehavende.

-Det er utroligt. Jeg havde aldrig regnet med, at det ville indtjene så meget. Jeg var allerede overvældet, da vi nåede 200 dollars, siger Zack Brown til abcnews.com

Hans mål var oprindeligt at rejse 10 dollars til at lave en portion kartoffelsalat. Joken blev dog hurtigt flittigt delt på de sociale medier, for eksempel er den blevet delt 338.000 gange på Facebook.

Flere store medier har efterfølgende haft besøg af Zack Brown, der oprindeligt havde regnet med at indkassere et par håndøre fra de nærmeste venner for påfundet.

Den unge amerikaners store succes med sin kartoffelsalat, har fået flere andre håbefulde brugere til at følge trop.

bacon, coleslaw, et kogt æg, kyllingesuppe, pizza og en toast, er nogle af de kreative bud, der er dukket op på kickstarter.com.

Zack Brown har dog ikke tænkt sig at beholde pengene selv.

- Jeg vil gøre så meget godt, jeg kan med pengene som muligt. Kickstarter har en politik, der forhindrer brugere i at give penge direkte til velgørenhed. Men jeg arbejder på at finde en måde, så jeg kan bruge pengene så godt som muligt, siger han til abcnews.com

Udover de gode hensigter, har han stadigvæk tænkt sig at bruge nogle af pengene på at lave en kartoffelsalat.