Microsoft advarer mod sikkerhedshuller

Hackere skulle kunne udnytte en fejl i flere forskellige Microsoftprodukter ved at få brugerne til at åbne specielt lavede emails eller hjemmesider, hvis man har enten Windows Vista, Windows Server 2008, Office 2003 til 2010-versionen eller kontorprogrammet Microsoft Lync.

Fejlen kræver, at brugeren aktivt trykker på et link eller åbner en inficeret mail, hvorefter at hackeren kan få adgang til computeren. Teknisk set handler det om en fejl i håndteringen af bestemte billede-formater, hvor hackeren igennem får adgang, hvis brugeren åbner et dokument eller klikker på en hjemmeside, med et inficeret billede.

- Vi er bevidste om angreb hovedsageligt i Europa og det sydlige Asien, og vi er i færd med at udarbejde en løsning, skriver Microsoft i en blogpost vedrørende sikkerhedshullet.

Ingen fejl i nyeste versioner

Microsoft oplyser også, at der ikke skulle være fejl i de nyeste versioner af Windows eller Office og formoder, at der snarligst vil komme en opdatering med en rettelse af fejlen.

Bruger man en af de ældre versioner, skal man som altid være meget påpasselig med, hvad man åbner på internettet og på tilsendte mail fra ukendte afsendere.

Derudover opfordrer Microsoft til at man altid har opdateret sine Microsoftprogrammer og Windows med de nyeste opdateringer.