Microsoft: Derfor hedder det Windows 10

Det officielle navn for det nuværende styresystem er Windows 8. Et system der ikke helt har slået igennem hos brugerne, som Microsoft havde håbet på.

Sidste år kom så opdateringen kaldet Windows 8.1, og den naturlige og kronologiske orden ville have været, at et længe ventet Windows 9 ville lande hos brugerne i år.

Men det er ikke sket og i stedet kan vi nu se frem til Windows 10. Og ifølge Microsofts markedsføringschef Tony Prophet er der en grund til, at vi aldrig så skyggen af tallet 9.

En stor vision for fremtiden

For det første var opdateringen 8.1 næsten tættere på en version 9 med alle de fornyelser. Og ligeledes vil man gerne distancere sig noget fra det mindre heldige udfald, som Windows 8 var. I Windows 10 har man bygget helt nyt op fra bunden, og det nye system vil være langt anderledes, slår Prophet fast.

- Windows 10 er ikke et inkrementelt skridt fra Window 8.1. Windows 10 vil være væsentligt skridt. Vi forsøger at skabe en platform, et øko-system, der forener så mange af de enheder, fra den forbundne verden gennem tabletter, gennem telefoner, gennem pc'er og i sidste ende ind i Xbox, sagde Tony Prophet til Business Insider.

Så navnet genspejler sig både i selve systemets opbygning, men er også tæt knyttet til firmaets vision for fremtiden.

1 million har hentet Windows 10 allerede

Windows 10 har været ude i en lille uge i en såkaldt Technical Preview, som alle kan hente til deres computere. Den tidlige version af systemet er kommet ud, så brugerne kan være med til at teste hvad der fungerer, og hvad der ikke fungerer.

Det har 1 million brugere allerede benyttet sig af. Og de har leveret mere end 200.00 feedbacks om systemet allerede nu.

Endnu vides det ikke hvornår Windows 10 vil komme ud i sin færdige form til brugerne.

Har du hentet Windows 10 Technical Preview - og hvad synes du?