Microsoft fortryder denne iPhone-video

Da it-giganten Apple i sidste uge præsenterede sine nye bud i smartphone-krigen, iPhone 5S og 5C, besluttede ærkerivalen Microsoft sig prompte for at komme med en ironisk kommentar til de nye produkter i et forsøg på at kapre konkurrentens kunder. Det skete i form af en YouTube-video, som indeholder en parodi på et møde i Apples hovedkvarter i Cupertino, Californien, hvor ideerne til de nye telefonprojekter bliver præsenteret for selskabets øverste chefer.

Her bliver der blandt andet sagt 'vi giver dem fingeren” som henvisning til fingerscanneren i topmodellen iPhone 5S. Microsoft afslutter videoen med et hashtag, der er en direkte opfordring til Apples kunder om, at det er tid til at skifte væk fra iPhone.

Brugerne har ikke taget særlig godt imod videoen – og ifølge tech-mediet CNET er den blevet hånet på flere sociale netværk. Her tilkender nogle af brugerne, at det er smagløst, at der er ligheder mellem den ene af de to chefer, der sidder med ryggen til kameraet i videoen, og afdøde Apple-stifter Steve Jobs.

Nu har Microsoft fortrudt den offensive kampagnevideo med begrundelsen, at den gik over stregen:

- Videoen var ment som et muntert prik i siden til vores venner fra Cupertino. Men vi gik for langt, og vi har besluttet at trække den tilbage, siger en repræsentant fra Microsoft til CNET.

Men selvom den oprindelige video nu er blevet fjernet fra Microsofts officielle Windows Phone-kanal pĂĄ YouTube, lever nye versioner af den videre pĂĄ videotjenesten i kraft af brugerne. Se eller gense den nederst i artiklen.

Det er langt fra første gang, at Microsoft udgiver en reklamevideo, der gør nar af konkurrenterne. Tidligere har selskabet gjort tykt grin med Apples iPad, mens Google har fået en tur i ’Microsoft-møllen’ med beskyldelser om at smugkigge i Gmail-brugernes emails.