Microsoft køber hele Nokias mobile fremtid

Mindre overraskende men dog alligevel stort i branchen har Microsoft nu helt overtaget enhedsafdelingen hos finske Nokia, så de rykker finnernes mobil og smartphone-afdeling ind under det amerikanske selskab.

- For Microsoft er det et modigt skridt ind i fremtiden og den næste store fase i vores transformation, udtaler selskabets topchef Steve Ballmer.

Handlen ventes at være på plads i begyndelsen af 2014 og skal godkendes af aktionærerne i Nokia samt myndighederne.

- Vi mener, at denne transaktion er den bedste vej frem for Nokia og aktionærerne, siger selskabets bestyrelsesformand, Risto Siilasmaa.

En af de bærende elementer i salget er Nokias lowend-mobilserie Asha, som er blevet stort i udviklingslandene. Asha giver nemlig et stort skridt ind i et stigende marked for Microsoft, der stadig kæmper lidt med at finde fodfæste på mobilmarkedet.

Det samme har Nokias smartphone-serie Lumia gjort, men med overtagelsen af Nokias smartphone-del har vi dog også set den sidste Lumia-mobil. Det betyder, at Nokia nu definitivt har lavet deres sidste smartphone.

Som en del af overtagelsen rykker Nokias direktør Stephen Elop med over og overtager enhedsafdelingen hos Microsoft, som også inkluderer Xbox og Surface. Microsoft betaler samlet 5,4 milliarder euro (40,4 milliarder kroner) for salget.