Microsoft klar med billigere Xbox

Softwaregiganten Microsoft meddelte tirsdag, at den er klar med en Xbox One-spillekonsol til reduceret pris, fordi den sælges uden bevægelsessystemet Kinect.

Konsollen kommer på markedet på et tidspunkt, hvor Microsoft er ude i hård konkurrence med Sony, som har været førende på konsolmarkedet siden lanceringen af PlayStation 4.

Foto: Polfoto

Xbox One uden Kinect vil blive solgt fra den 9. juni for 399 dollar (omkring 2.170 danske kroner) - den samme pris som PS4, skriver lederen af Xbox-divisionen hos Microsoft, Phil Spencer, på sin blog.

- Jeres tilbagemeldinger har betydning for os og spiller ind på de produkter og den service, vi opbygger, skriver Spencer, som tilføjer, at den nye konsol stadig vil give adgang til "de bedste blockbuster games" og en lang række andet software.

Microsoft oplyste i april, at selskabet har solgt fem millioner Xbox One-konsoller siden lanceringen sidste år, hvilket er noget mindre end de syv millioner PS4, som Sony har solgt.

En af årsagerne til dette er ifølge en del analytikere en prisforskel på 100 dollar (545 kroner) på de to produkter.

Xbox One med Kinect-stemmekontrol og bevægelses-detektion vil fortsat koste det samme,499 dollar (2720 kroner).

- Vi har hørt, I vil have mere at vælge imellem hos Xbox One, lyder det videre fra Spencer.

- I ønsker en bred vifte af muligheder i jeres spil og underholdningsoplevelser, og I ønsker også mange muligheder med hensyn til valg af hardware.

Spencer oplyser, at Microsoft vil tilbyde Kinect-sensor som en mulig tilføjelse til dem, der måske ønsker sig denne mulighed senere.

Xbox One bliver solgt i 39 lande, og den vil blive bragt på markedet i Kina senere i år.

/ritzau/AFP