Microsoft klar med Siri-klon

For cirka et år siden offentliggjorde The Verge, at Windows Phones kommende opdatering 8.1 kommer til at indeholde en digital assistent, der bedst kan sammenlignes med Appels Siri.

Figuren hedder Cortana, og hvis du synes at du har hørt det navn før, er det nok fordi, du har stiftet bekendtskab med det populære computerspil Halo.

Det er nemlig figuren Cortana fra Halo, der vil tone frem på skærmen, når du har gennemført opdateringen, som ventes at være klar i den nærmeste fremtid.

Hidtil har informationerne om Cortana kun baseret sig på rygter. Men The Verge har nu via en pålidelig kilde opsnappet nye oplysninger om, hvad figuren kommer til at kunne.

Minder om Siri

Cortana vil dukke frem på skærmen som et cirkelformet ikon og tiltale dig med dit navn, og spørge dig om du har brug for hjælp eller forslag af forskellig art.

Den vil indeholde en masse funktioner, der skal lette din hverdag. Eksempelvis kan den hjælpe med søgninger, sætte vækkeur eller give en vejrmelding. Derudover vil den kunne lave aftaler for dig, spille musik og advare dig om trafikken.

Cortana vil efter sigende få en personlighed, der minder om Apples Siri. Den vil bevæge sig, når den taler til dig og vise følelser alt afhængig af, hvad du spørger om.

Personlige informationer

I modsætning til Siri vil Cortana kunne lagre personlige informationer om dig. Det kan for eksempel være, hvor du befinder dig, søgevaner, påmindelser og kontaktinformationer. Disse informationer kan bruges til at indrette Cortanas svar, så de passer bedst muligt til brugeren.

Det vil være muligt selv at kontrollere, hvad Cortana ved om dig. Og du vil automatisk blive bedt om at godkende, inden der lagres informationer om dig.

Det vides endnu ikke, om der kommer en dansk udgave af Cortana. Ind til videre er der kun tale om en amerikansk version.