Microsoft køber spilklodser for 14 mia kroner

Der er gang i Microsoft-overtagelserne i øjeblikket. For et år siden stod den på den endelige overtagelse af finske Nokia og nu har de så kastet deres lid over mere af spilbranchen med spilfirmaet Mojang.

Det svenske spilselskab er utvivlsomt bedst kendt for deres megasællert, byggespillet Minecraft, der trækker over 100 millioner spillere over hele verdenen. Spillet er solgt i 54 millioner eksemplarer, og klarer sig stadig forrygende på trods af, at det nu er næsten fem år gammelt.

Ifølge analyseselskabet NPD Group, er Minecraft stadig det tredjmest populære konsolspil, hvor det netop er blevet udsendt til både Xbox One og Playstation 4.

Flere analytikere mener, at salget vil kunne hjælpe Microsofts Windows Phone-platform, der stadig halter en smule efter iOS og Android. Mojang rykker direkte ind i Microsofts spilafdeling, der allerede tæller stortitler som Forza, Halo og Fable.

Fans af spilserien ser dog noget kritisk på overtagelsen, som de håber ikke vil ødelægge spillet. Mojang prøver da også, at berolige fans med, at "alt skal nok blive ok". De slår fast, at salget skyldes Minecrafts fremtid.

- Der er kun en håndfuld potentielle købere med nok ressourcer til at lade Minecraft vokse på den skala, som spillet fortjener, siger de i en pressemeddelelse.

Hvad mener du?