Milepæl: Netflix runder 50 millioner abonnenter

Kevin Spacey i rollen som Frank Underwood i Netflix' successerie 'House of Cards'. Foto: Polfoto

2013 vil formentlig blive husket som året, hvor streamingtjenester - med Netflix i front - satte deres præg på medielandskabet i Danmark.

Netflix stormer fortsat frem, viser en meddelelse, som Netflix har sendt til sine aktionærer i forbindelse med offentliggørelsen af selskabets regnskab mandag aften.

I løbet af det seneste år er Netflix’ andel af internationale seere steget med knap 80 procent til 13,8 millioner. Sammen med de over 36 millioner abonnenter i USA (mere end en tiendedel af USAs samlede befolkning) har tjenesten nu rundet en markant milepæl på 50 millioner abonnenter på verdensplan. Betalende vel at mærke.

Det skriver Business.dk.

De knap 14 millioner abonnenter uden for USA er fordelt på 39 lande, herunder som bekendt også Danmark, og til september bliver der skruet yderligere op i Europa, hvor tjenesten åbner op i Tyskland, Frankrig, Østrig, Luxembourg, Belgien og Schweiz.

Netflix vil fortsat have fokus på at udvikle eksklusivt indhold, hvilket bestemt ikke er overraskende, når man tænker på, at det netop er den skruppelløse politiker Frank Underwood og den biseksuelle fængselsindsatte Piper Chapman fra henholdsvis ’House of Cards’ og ’Orange Is the New Black’, som er de væsentligste årsager til Netflix’ bragende succes.