Mulig fup-video: iPhone bøjer ikke

Apple har haft travlt med at slukke ildebrande til højre og venstre, men noget kunne tyde på, at de ikke behøver hælde mere vand på bålet omkring de bøjede iPhones.

For en ny rapport fra Consumer Reports konkluderer, at både iPhone 6 og iPhone 6 Plus slet ikke er så bøjelige, som det ellers først kunne opfattes som. Tværtimod ser de større iPhones ud til at være langt mere holdbare end de tidligere iPhones.

Ifølge rapporten er den 5,5-tommer store iPhone 6 Plus stærkere end iPhone 6 på 4,7-tommer. Den store model kan klare et tryk op til 40 kg før den knækker og iPhone 6 må give op efter 32 kg.

Til sammenligning var HTC One M8 den der kunne klare mindst tryk (under 32 kg) og Samsung Galaxy Note 3, den der kunne klare mest. Helt op til 59 kgs tryk kunne den store phablet åbenbart kunne klare.

Er det en falsk video?

Samtidig har flere brugere på Reddit analyseret videoen, der netop viser, at iPhone 6 Plus kan bøjes i hånden. Og her er de kommet frem til nogle modstridende detaljer, der kunne tyde på, at videoen ikke er helt så reel, som den først giver sig ud for.

Reddit-brugeren ’akrosdabay’ har noteret, at uret på iPhone opfører sig underligt. Da han begynder med at bøje telefonen, viser uret på displayet 2:26 pm. Og da han så senere viser den bøjede telefon igen, siger uret pludselig 1:58 pm.

Det har fået mange til at afslå videoen som falsk, og Apple har da også selv været ude og sige, at det sker ekstremt sjældent, at iPhone vil bøje. Der skulle kun være rapporteret om ni tilfælde til Apple. Det oplyste de i en udtalelse i sidste uge.

OPDATERET kl 14.26

Manden bag ovenstående video fra siden Unbox Therapy, har svaret igen på beskyldningerne om fup. Han har lavet en ny video, hvor han bøjer iPhone 6 Plus med hænderne. Men denne gang uden at klippe, i det frie og med vidner.

Og ser det stadig ud til, at han ikke har nogle problemer med at bøje telefonen. Til sammenligning prøver han, at give Motorolas Moto X samme behandling. Men her lykkedes det på ingen måde at bøje telefonen.