NemID på mobilen fra næste uge

NemID er måske ikke det mest roste redskab i den danske digitale verden, men fra næste uge udvider Digitaliseringsstyrelsen NemID på mobilen. Så behøver man ikke længere en computer for at kunne hoppe på diverse tjenester, banker og institutioner, skriver Computerworld.

Der er i første omgang tale om en blød pilotlancering den 28. maj lanceret af Digitaliseringsstyrelsen, hvor brugere vil kunne logge ind på eksempelvis Borger.dk på mobilen under links som 'Valg af læge' og 'Ansøg/forny dansk pas'. Andre adgange på mobilen vil komme senere fra den 1. juli, der er den reele lancering.

Fuld mobillancering den 1. juli

NemID på computeren benytter sig i dag af Java, der betyder, at blandt andet bankerne har været lukket land på smartphones og tablets. Men den nye variant vil i stedet benytte sig af Javascript. Så fra den 1. juli vil det være muligt at logge ind med NemID på de fleste platforme.

Rent praktisk vil brugeren blive orienteret om den konkrete adgang, man benytter sig af, er blevet optimeret til mobilen.

Alt er, som det plejer at være. Forskellen er bare, at den nye løsning er udviklet i JavaScript, som eksekveres i browseren i stedet for Java-appletten som i dag. Skærmstørrelsen bliver tilpasset, og brugerne kan logge på, som vedkommende kender det fra pc'en, siger Cecile Christensen, der er kontorchef for Digitaliseringsstyrelsen, til Computerworld.

Hvad siger du til NemID på mobilen?