Netflix har fået bedre kvalitetsvideoer

Tiderne hvor streaming og netvideo var grumset, grynet og grimt at se på, er for længst forbi. Netflix tilbyder i øjeblikket en kvalitet på deres indhold, som de kalder SuperHD, men de har ikke tænkt sig, at slutte der.

Tidligere på året udtalte de, at de ville være blandt de første til at tilbyde deres kunder en langt bedre billedkvalitet i form af 4K/Ultra HD. Kvaliteten er endnu ikke udbredt, men gemmer på fire gange skarpere billede end det nuværende fuld HD (1920 x 1080 pixels).

Netflix har udsendt seks testvideoer på deres amerikanske tjeneste, der viser kvaliteten. Under navnet El Fuente har hver video det samme indhold, men har forskellige hastigheder i billede-per-sekund.

Dog vil det ikke være alle, der kan udnytte Netflix's nye sats. I første omgang vil det kun være folk med 1080p-fladskærme og Macbook Pros med retinaskærm.

House of Cards i 4K

I et interview tilbare i marts med The Verge fortalte Neil Hunt, deres produktchef, at de satser på 4K.

- Vi forventer at kunne levere 4K inden for et år eller to, siger han og regner med at være de første i verden med at tilbyde 4K til en bredere skare.

- Vores egen House of Cards blev skudt i 4K. Det bliver vist i fuld HD, men de rå optagelser, eller en god bid af dem, blev skudt i 4K, og vi håber, at have nogle House of Cards 4K-koder senere i år, sagde Neil Hunt.