Netflix hæver prisen til sommer

Herhjemme er vi blevet godt forvente med en månedlig abonnementspris på Netflix på 79 kroner, men det ser ud til at ændre sig snart.

Ikke nok med at politikerne arbejder på at belægge tjenester som Netflix og HBO Nordic med moms, men nu har Netflixs administrerende direktør Reed Hastings signaleret, at den månedlige pris fra selskabet selv også vil stige.

På et webcast mandag for investorerne afslørede han tankerne for at hæve prisen i USA.

- Vi snakker om en til to dollars forskel, sagde Reed Hastings til mødet.

Indtil videre er det kun meldt ud for USA, hvor prisen i øjeblikket ligger på 7,99 dollar. Men nye kunder vil allerede fra juni skulle betale en højere pris, skriver amerikanske CNet.com. De eksisterende skulle beholde den nuværende pris lidt endnu.

Men hvis man er interesseret i at kunne få den fulde Netlix-oplevelse med fire simultan-streams på samme tid (se fire film på samme tid på samme konto), vil det koste omkring 11,99 dollar.

Danskerne kommer ikke udenom højere priser

Selv om Netflix ikke selv har meldt noget ud for resten af markedet, så kommer vi ikke uden om en prisstigning herhjemme, mener Claus Bülow Christensen fra Global Connect.

- En prisregulering giver rigtig god mening for Netflix. Omkostninger til rettigheder og prisen for at drive sådan en tjeneste er blevet dyrere, og generelt har Netflix måske også været for billig i lang tid, siger han.

Og han mener, at prisen vil stige til lige under 100 kroner, men heller ikke mere.

- I Danmark vil jeg gætte på, at lige meget hvad så vil Netflix ikke komme over 100 kroner. Det er en pris de ikke tør komme over. Der er både en for tæt konkurrence på markedet, og de kender deres kunders adfærd og behov godt, slår Claus Bülow Christensen fast.

Prisstigningen vil koste Netflix både kunder og værdi, men det vil på både den korte og lange sigt være ligegyldigt, mener han.

- Når prisen stiger vil mange sikkert opsige deres abonnement, men på kort sigt vil mange komme tilbage og samtidig vil de glade Netflix-brugere holde fast og økonomien vil blive forbedret, siger Claus Bülow Christensen.

- Det er ikke prisen der er afgørende for kunderne. Konkurrenterne er simpelthen ikke gode nok endnu. Folk orker ikke de besværlige tjenester, slår han fast med hentydning til både TDCs kommende relancering af YouBio og HBO Nordics noget mangelfulde app-oplevelse.

Vil du stadig bruge Netflix, hvis det kostede 99 kroner?