Netflix kan blive dyrere med 4K

Det er som altid et veloplagt Netflix-team, jeg møder, da jeg træder ind i hotelsuite på Wynn i Las Vegas. De har da også noget at have det i, da de har taget de fleste overskrifter her fra CES-messen ved at tilbyde deres brugere indhold i 4K-kvalitet (også kendt som Ultra HD).

For godt nok har det længe for de indviede handlet om 4K på skærmene, men det er først nu, at der virkelig begynder at ske noget. Flere producenter har annonceret 4K-skærme, men indholdet har længe manglet. Men det ændrer Netflix på.

Netflix annoncerede nogle samarbejdsaftaler med producenter som LG, Samsung og Sony, der hver især kommer med 4K-fladskærme til sommer, og på alle dem, vil man kunne opleve Netflix i den højere standard. I første omgang er der tale om Netflix meget populære serie House of Cards, hvis hele anden sæson kommer ud på tjenesten den 14. februar. Senere kommer også de andre egenproducerede Netflix-serier i 4K.

Vil først rigtig slå igennem om nogle år

Jeg oplevede den nye kvalitet, der må siges i rigtig mange tilfælde så utrolig flot ud. Men hvordan kan det være, at det lige er Netflix, der skal tage det første skridt ind i 4K-land som indholdsudbyder?

- Der kommer mange 4K-fjernsyn, men der kommer nok ikke meget 4K-indhold på DVD, Blu-ray eller fra tv-udbyderne lige foreløbig, fordi de har meget infrastruktur at opgradere. Men vi både leverer og producerer meget originalt indhold, så det var oplagt, fortæller Neil Hunt, der er udviklingsdirektør hos Netflix, og forklarer, at det nok ikke er noget der vil rykke inden for den korte horisont, men i dag er startskuddet.

- Det vil nok tage et par år før brugerne rigtig oplever forskellen. Vi vil først komme med en masse 4K-indhold på tjenesten og så skal brugerne også først have udstyret i form af fladskærme, hvor man kan opleve det på. Men man kommer der aldrig, hvis ikke man starter et sted.

Måske et dyrere Netflix også

I første omgang vil det være som en gratis mulighed, men Neil Hunt og resten af Netflix-teamet vil ikke udelukke, at de på et tidspunkt vil komme med en højere pris for den forbedrede lyd- og billedkvalitet.

- Vi afprøver, om man måske skulle dele det mere op end i dag, hvor vi beholder en lav pris til dem der bare vil streame vores standard HD-kvalitet, og så måske kræve en smule mere for dem der gerne vil have adgang til flere streams (red. op til fire brugere, der vil kunne streame samtidig) og højere kvalitet, som 4K. Men det er endnu kun i en test, og endnu ikke noget vi har tænkt os at gøre, forsikrer Neil Hunt.

Netflix er dog ikke de eneste, der er hoppet på 4K-bølgen. Youtube kommer også med 4K-indhold og hjemme i Danmark har den lille netkanal Living Smart TV også meldt ud, at de nu vil til at sende deres programmer om tech og gadgets i 4K. Spændende tider.