Netflix overrasker med billigt nyt abonnement

I dag er det en god dag at være dansker på Netflix på. For mens Netflix hæver prisen i hjemlandet USA og nabolandene Norge og Sverige, så holder Netflix både fast i de 79 kroner om måneden herhjemme i Danmark. Til den pris har man adgang til to streams på samme tid, så man kan se to forskellige ting på Netflix på samme tid.

Det har ellers længe været rygtet, at Netflix netop ville sætte priserne i vejret på det danske marked. Men i stedet tilbyder Netflix nu en billigere pris til de kunder, der bruger fire skærme på samme tid.

- Baseret på vores kendskab til det lokale marked og valutakursen har vi justeret vores prissætning i Danmark. Prisen på vores to-skærme-ad-gangen abonnement i HD kvalitet til 79 kr. om måneden forbliver den samme. Vores fire-skærme-ad-gangen i HD kvalitet til 119 kr. om måneden sænkes til 109 kr, fortæller Netflix’ globale kommunikationschef Joris Evers i en pressemeddelse.

Nyt SD-abonnement til 69 kroner

Men ikke nok med det, så åbner Netflix også fra i dag op for et helt nyt abonnement, der er 10 kroner billigere om måneden, men som så også har lidt færre muligheder. Blandt andet vil det nye abonnement til 69 kroner kun tilbyde kunden al Netflix-indholdet i SD-kvalitet, der svarer til en DVD-film.

Begge muligheder tilbyder kunden indhold i HD, og hvis man har et 4K-fjernsyn kan man endda opleve indhold som House of Cards sæson 2 i fire gange HD-kvalitet. Og det er kun muligt at streame til én skærm af gangen i modsætning til de nuværende to streams for 79 kr.

Et tilbud der kan virke noget overraskende i betragtning af at markedet bevæger sig med stormskridt mod højere skærmkvalitet som HD og Netflix blandt andet selv er forrest med 4K-indhold.

- Deres nye singlestream-produkt overrasker mig en del. Imens verden bevæger sig opad i kvalitet, så virker dette nye tilbud noget bagstræberisk. Men Netflix gør sjældent noget uden at de har undersøgt behovet for det, så der må være et marked for det, slår Claus Bülow Christensen fra Global Connect fast.

Kalkulerer med momsreglerne

Claus Bülow Christensen har fulgt Netflixs udvikling i længere tid og kender til arbejdsmetoder. Og han er overbevist om, at de har benyttet sig af en stor vidensindsamling på området før de valgte at justere deres priser.

- Netflix har tidligere sat den nordiske pris ret høj. Det blev tidligere gjort op, at den danske pris faktisk var en af de højeste i verden. Så nu hvor de har stabiliseret priserne i Danmark, betyder også at de nok har kalkuleret med de kommende momsregler, der kan ændre noget for prisen, siger han og hentyder til politikernes forslag om, at sætte moms på tjenester som Netflix og HBO.

De nye priser og det nye abonnement er gået i luften fredag, og mens Netflix stadig vil tilbyde 4K-indhold i form af House of Cards anden sæson til kunder med 4K-fjernsyn, kan man nu også opleve andre kvalitetsgrader.

- Vi vil fortsat tilføje nye tv-serier og film på tjenesten og på alle tænkelige måder levere den bedst mulige streaming-oplevelse. Vores justerede priser skal være med til at gøre oplevelsen god ved at give endnu mere fleksibilitet til vores medlemmer baseret på, hvordan man ønsker at bruge Netflix, forklarer Joris Evers.