Nets: NemID-test var ikke tilfredstillende

Billede: Scanpix

Den nyeste opdatering af Java har kastet grus i maskineriet for danskere, der gerne vil benytte NemID til at gĂĄ pĂĄ netbanken eller bruge offentlige tjenester. Opdateringen fungerer nemlig ikke med NemID.

Nets, der står bag NemID-løsningen, har arbejdet hårdt siden problemerne blev opdaget natten til onsdag. Kommunikationskonsulent hos Nets, Ulrik Marshall, fortæller at NemID højst sandsynligt først er klar til brug igen fredag aften.

- Vi har lavet nogle ændringer i går, som vi testede i nat. Det havde ikke den ønskede effekt, så vi fortsætter med arbejdet i dag, siger han til tv2.dk.

Vent med opdatering

Java er nødvendigt for at kunne logge på med NemID, og Nets foreslår normalt at man opdaterer Java hurtigst muligt.

I dette tilfælde råder Ulrik Marshall dog til, at man venter med opdateringen indtil fejlene er rettet, hvis man ikke allerede har installeret Java.

- Hvis man allerede har installeret Java, skal man vente med at bruge NemID, til vi siger god for det, siger Ulrik Marshall.

Har du allerede installeret Java og har brug for at komme på din netbank eller bruge de offentlige tjenester i dag kan du nedgradere din Java.  Læs Beeps guide her.

NemID er det samme log-in alle steder og består af et bruger-id, en adgangskode og et nøglekort med engangskoder.

NemID er udviklet af Nets pĂĄ vegne af Digitaliseringsstyrelsen og den danske banksektor.

Du kan følge Nets' arbejde på nemid.nu.