Nets risikerer bøder for NemID-rod

Foto: Scanpix

På tredje døgn er NemID i vanskeligheder, efter at Java sendte en opdatering ud natten til onsdag, og det er de længstvarende problemer i NemIDs levetid.

Og det kan vise sig at blive dyrt for Nets, der står bag NemID-systemet. Digitaliseringsstyrelsen, som Nets har udviklet systemet for, varsler bøder, hvis kontraktens bestemmelser om ’oppetid’ ikke overholdes.

- Det er ikke tilfredsstillende, at systemet ikke virker. Vi har bedt Nets om en redegørelse, og vi har sat vores lid til at problemerne ret hurtigt bliver fikset. Lige nu har Nets brug for arbejdsro til at få problemerne løst, og vi kan intet gøre i forhold til det nuværende nedbrud. Men der er bestemmelser om bod i kontrakten, og det vil vi kigge på, når vi har overblik over situationen, siger Cecilie Christensen, der er kontorchef i Digitaliseringsstyrelsen, til DR Nyheder.

Boden udløses, hvis Nets ikke lever op til kontraktens bestemmelser om driften, herunder hvor lang tid NemID-systemet maksimalt må være nede.

Bodens størrelse er på nuværende tidspunkt ikke opgjort, fordi det fortsat er uvist, hvornår problemerne er løst, og fordi det kun er de danskere, som har opdateret til den nyeste version af Java, der er berørte.

Nets har tidligere fredag meldt ud, at NemID-problemerne forventes løst lørdag morgen.