Nintendo fylder 125 år: Her er deres beskidte fortid

I dag er Nintendo mest kendt for legendariske Super Mario, Donkey Kong og Zelda. Spilfigurer der fyldte meget i min og et hav af andres barndom. Men overraskende nok, så er det japanske superselskab noget ældre end de fleste af os.

I dag har Nintendo nemlig 125 års jubilæum. Og hvis ikke du synes det lyder af meget, så kan vi sætte det i perspektiv.

Da Nintendo blev grundlagt i 1889 havde Danmarks Grundlov 40 års jubilæum, Eiffeltårnet blev opført i Paris under Verdensudstillingen, Hitler og Chaplin blev født i hvert sit land og USA havde blot 38. stater. Noget af en mundfuld.

Men endnu mere overraskende er spilfirmaets fortid. Da de blev grundlagt i 1889 begyndte de at producere spillekort og legetøj. Men netop spillekortene blev dengang brugt i hasardspil, og ifølge den amerikanske gamer-side Kotaku, blev Nintendo da også sat i forbindelse med det illegale spillemiljø i Japan, skriver Computerworld.

Og ikke nok med det. Nintendo skulle efter sigende også have drevet såkaldte kærligheds-hoteller i Tokyos Red Light District. Det er værelser, man kunne leje på timebasis til samvær med blandt andet prostituerede.

Det var først i 1974 at Nintendo sadlede om og producerede spil som både videokonsoller og de populære bipbip-spil.

I dag den 23. september 2014 er det et mere presset selskab efter mere eller mindre mislykkede konsollanceringer, men det skal ikke forhindres os i, at ønske dem stort tillykke med de 125 år.