Nissan lover biler der kan køre selv inden 2020

Både Google, General Motors og Nissan arbejder på biler, der kan køre af sig selv. Disse robotbiler skal gøre det nemmere i trafikken og er noget som de alle satser seriøst på.

Og både General Motors og nu også Nissan lover, at de vil være klar med teknologien om små syv år, hvor de lover at de vil sende biler på markedet til en "realistisk pris for forbrugeren", så det ikke blot bliver et testprojekt.

- Jeg lover at være klar til at indføre en ny banebrydende teknologi, Autonomous Drive, i 2020, og vi er på vej til realisere det, siger Nissans direktør Carlos Ghosn i en pressemeddelelse.

I slutningen af 2014 vil de have bygget en testbane op i Japan, komplet med bygninger, træer og vejanlæg som vi kender, hvor disse biler ville kunne blive testet igennem. Nissan oplyser, at bilerne vil være udstyret med lasere, præcisionskameraer og kunstig intelligens, så de på den måde selv kan navigere i trafikken.

Google har længe haft testbiler til at køre rundt i San Francisco, og oplyser, at de kan registrere selv de mindste cigaretskodder på gaden, så disse såkaldte robotbiler er meget bevidste om deres omgivelser.

Google er dog selv noget mere tids-ambitiøse, da de lover, at ville have deres første selvkørende biler klar allerede i 2016.