Nokia afslører deres første tablet

Billede: Nokia

Nokia inviterede tirsdag verdenspressen til Abu Dhabi for at afsløre deres nyeste produkter.

Blandt de nye produkter kunne man finde næste generation af deres billige Asha-budgettelefoner, men det allermest spændende fra konferencen var den nye Lumia 1520 telefon og Nokias første tablet kaldet Lumia 2520.

Sig hej til storebror

Nokia afslørede deres første Windows tablet ved konferencen. Tabletten kommer til at være en del af Lumia-familien, og vil hedde Lumia 2520.

Kodeordet virker til at være mobilitet, hvorfor tabletten også understøtter både Wi-fi men også 4g LTE, som ikke ses så ofte på tablet-markedet endnu.

Tabletten har en 10,1 tommers skærm, der har minimal refleksion og høj lysstyrke, der gør den til den optimale rejsepartner, og kan læses selv i høj solskin.

Bagkameraet har et Carl Zeiss-objektiv og er på 6,7 megapixel, hvilket er i den gode ende for tablets. En iPad Mini har eksempelvis et 5 megapixel kamera. Der er også et 2 megapixel forkamera på Lumia 2520 til videochat.

En ægte Windows tablet

Styresystemet er det nye Windows RT 8.1, som også kører på den nylancerede Surface 2, og efter sigende skulle være en del hurtigere end det første Windows 8.

Som tilbehør kan man købe et Nokia Power Keyboard, der har op til fem timers batterilevetid og to usb-porte. Keyboardet fungerer samtidig som cover til tableten.

Vil man bruge sin 2520 som arbejdstablet kan man ånde lettet op. Både Microsoft Office og Outlook er allerede installeret når du pakker tabletten ud..

Nokia Lumia 2520 vil kunne fås i blank rød, blank hvid, mat cyan og mat sort. Tabletten kommer i første omgang til USA i fjerde kvartal af 2013 til en vejledende pris på 499 US dollar eksklusiv moms. Det er stadigvæk for tidligt at sige om eller hvornår den kommer til Danmark.

Stor Lumia med bombastisk kamera

Nokia afslørede også deres nye Lumia telefoner. Lumia 1520 har en 6 tommers skærm, og er dermed Nokias største indtil videre. Den vil være med 1080p hd skærm.

Den store skærm giver plads til nytænkning, når det kommer til hvordan telefonen bruger Windows livetile. For første gang er der plads til hele tre kolonner, så du kan have endnu mere information på skærmen af gangen end før.

Det helt store fokuspunkt er dog kameraet. Med hele 20 megapixels er det i en klasse for sig, og det kan tage knivskarpe billeder, selv i dårlig belysning. En række kameraindstillinger, som dag, nat og sport sørger for, at du altid vil få det bedste billede, uanset hvilken situation du er i. Du tager billederne gennem Nokias nye kamera-app kaldet Nokia Camera.

Lumia 1520 vil have masser af power i form af en Qualcomm snapdragon 800 quadcore processor. Lidt komisk valgte Nokia at akkompagnere den information med en omgang Temple Run 2.

Storyteller giver dine billeder liv

En ny app, kaldet Storyteller kombinerer dine billeder med Nokias svar på Google Maps, app'en HERE. Du kan dermed se præcis hvor dine billeder er blevet taget på et kort, og tjekke de omkringliggende interesseområder, som eksempelvis museer, restauranter og biografer. Det samme gælder for videoer, der kan optages med fire indbyggede mikrofoner, der sørger for surround-sound.

Der vil også være en billigere version af telefonen kaldet Lumia 1320, som kun vil have en 720p 6 tommers skærm, men til gengæld vil være en smule billigere.

Nokia Lumia 1520 fås i gul, hvid, sort og glossy rød. Den vil i første omgang komme til USA, Storbritannien, Kina, Frankrig og nogle andre udvalgte europæiske lande i fjerde kvartal af 2013. Danmark er med på næste bølge, og vi kan få fingrene på telefonen d. 16 januar til 5.300 kroner inklusiv moms og i første omgang kun i sort og gul.

Nokia Lumia 1320 fås i orange, gul, hvid og sort og vil koste 339 US Dollar eksklusiv moms. Det er stadig for tidligt at sige, om eller hvornår Lumia 1320 kommer til Danmark.