Nokia er tilbage: Kloner en iPad Mini

Der er nogle i Finland, der har set misundeligt på Apples design af iPad Mini. Det skulle man mene efter Nokia afslørede deres første nye produkt, siden de overleverede mobilforretningen til Microsoft for syv måneder siden.

Deres nye satsning hedder Nokia N1, der er en tablet. Og designet på N1 minder skræmmende meget om iPad Mini, komplet med højtaler-rillerne i bunden. Det eneste, der reelt adskiller de to produkter på designet er den manglende hjem-knap på N1 og selvfølgelig æble-logoet.

Her er Nokia N1s nye USB Type-C

De deler både skærm-størrelse på 7,9-tommer og opløsning med 2048 x 1536 pixels. Men N1 er så både lettere og tyndere end Apples model. Og så benytter den sig af det nye ledningformat, USB Type-C. Det er en forbedret og hurtigere Mini-USB, der kan sættes i stikket uanset hvilken ende og vej man vælger. Man snakker om, at dette er konkurrenternes forbedrede version af Apples Lightning.

Laver tablet på baggrund af nyt Android

Men Nokia benytter sig som bekendt ikke af iOS. Det er i stedet Android 5.0, der er blevet plads til. Og det er primært på baggrund af det nye styresystem, at Nokia nu vælger, at kaste sig over tablets.

For de vil gerne promovere deres egen 'Android Z Launcher'. Et overlag til Android, der gør det muligt at navigere rundt i systemet alene ved hjælp af touch-bevægelser, hvor man kan skrive bogstaver på skærmen, og på den måde åbne nye apps op.

Bagsiden er meget tro mod Apples oplæg

- Vi begyndte at kigge rundt, og vi kunne ikke finde nogen gode Android-tablets derude. Vi har sådan en smuk, enkel og elegant Z Launcher. Så hvorfor ikke bygge en enhed, der også bygger på de samme principper, som super enkel, nem at bruge og elegant, siger Brook Eaton, der er direktør for Nokias Z Launcher.

Og det betyder, at de nu har lanceret iPad Mini-klonen, Nokia N1. Den vil åbne op i Kina til en pris fra 250 dollar, og den vil derefter komme til flere europæiske lande. Hvilke ved vi endnu ikke.