Nokia samler fjender med ny mobil

BARCELONA: Det har været rygtet et stykke tid, så Nokias lancering kommer ikke som den største overraskelse, men det kan alligevel undre, at Nokia nu har lanceret en Android-telefon i form af Nokia X, Nokia X+ og Nokia XL, når nu Microsoft-overtagelsen er lige rundt om hjørnet.

Microsoft er kendt for deres Windows Phone-satsning, og plejer normalt ikke have noget at gøre med Googles Android. Men åbenbart har størrelsen på Android-brugerbasen været for stor og for vigtig for Nokia/Microsoft til at ignorere. Nu kommer de så med deres egen Android-model, der skal ses som komplimentært til deres Windows Phone-serie Lumia.

- Der vil selvfølgelig være et overlap på produkterne, men vi vil arbejde på, at give forbrugerne en fælles oplevelse på tværs af enheder og platforme, fortalte Nokias direktør Stephen Elop fra scenen.

Blander apps fra flere platforme

Den nye Android-serie fra Nokia har dog også en del ekstra esser i ærmet i forhold til sine medkonkurrenter på samme platform. Blandt andet kommer deres app-butik med en blanding af både Android-, Microsoft og Nokia-apps, der giver et bredere spektrum af muligheder.

Og hvis du troede du havde set hvordan Android kunne se ud, så er Nokia X noget helt andet. Ikke ubevidst er styresystemet bygget op, så det minder om Windows Phone, hvor man kan rykke rundt på apps, gøre dem større og, som noget nyt for Nokia, nu også sætte apps i mapper, som man længe har kunne på både Android og iOS.

I første omgang er de billige X-modeller henvendt til udviklingslandene, men planen skulle være, at de vil lancere dem over hele verdenen, så forbrugerne får flere valgmuligheder.

Prisen ligger fra 89 euro, der svarer til 650 kroner og så kommer modellerne med en måneds gratis Skype Premium-abonnement, hvis det skulle være noget.