Norske eksperter: Brug ikke Internet Explorer

Webbrowseren som adskillige privatpersoner og ikke mindst virksomheder bruger i dag er endnu en gang ramt af et alvorligt sikkerhedshul, der gør at din computer er udsat både derhjemme og på arbejdet.

Der er tale om ældre versioner af Internet Explorer fra udgave 6 til 9, og selv om der er kommet to nye versioner siden da, er mange firmaer stadig låst til de gamle browsere på grund af kompatibilitet og firmaernes egen software.

Flere norske eksperter er direkte ude og advare mod brugen af Internet Explorer indtil Microsoft får lukket hullet, skriver norske NRK. Men herhjemme maner sikkerhedsekspert Peter Kruse fra CSIS til besindighed.

- Man skal egentlig blot opdatere sin browser til en af de nyere versioner. Og hvis ikke man kan det, så har Microsoft selv sendt et fix ud, der lukker hullet midlertidigt, siger han og henviser til Microsofts løsning, som de kom ud med meget kort efter hullet blev opdaget. Det kan bruges indtil Microsoft kommer ud med den endelige løsning i form af en opdatering.

Et vandhulsangreb

Selve hullet kaldet Peter Kruse for et såkaldt ’vandhulsangreb’, hvor hackerne går efter enkle websider, som firmaer benytter sig af. Det er ofte firmaernes egne websider, som alle i virksomheden har liggende i deres browser som startskærm.

Det vil sige, at så snart medarbejderne åbner deres browser, åbner websiden med virussen, og de bliver derved tvangsfodret med den skadelige kode, der går efter personlige oplysninger på computeren.

- Vi har dog ikke set et eneste eksempel på at det er blevet udnyttet i Norden, men det ændrer ikke på at man skal være opmærksom på det, slår Kruse fast.

Microsoft selv fortæller her om sikkerhedshullet.

De helt enkle råd fra Peter Kruse

  • Hvis du kan sÃ¥ opdater minimum til Internet Explorer 10 eller 11
  • Hvis ikke, luk hullet midltertidigt her.
  • Vær ekstra opmærksom i browser-versionerne 6 til 9
  • Som privatbruger kan du altid benytte dig af de andre browsere