NSAs Twitter-kode knækket på sekunder

Man skulle mene, at de folk, der arbejder for NSA har en vis viden inden for kryptering og kodesprog. Og noget kunne også tyde på, at det netop er sådanne personer, NSA selv leder efter, når de rekrutterer folk.

I en noget anderledes jobannonce, havde de taget Twitter i brug, og sendt en meget kryptisk besked ud på deres egen profil. Som en slags test til kommende ansøgere.

Koden lød: tpfccdlfdtte pcaccplircdt dklpcfrp?qeiq lhpqlipqeodf gpwafopwprti izxndkiqpkii krirrifcapnc dxkdciqcafmd vkfpcadf.

Ikke det mest åbenlyse tweet, men åbenbart heller ikke så krævende, som koden kunne få folk til at tro. For der gik ikke lang tid før Twitter-brugerne fandt ud af, at NSA havde brugt slags barnlig røversprog, hvor man udskifter og indsætter bogstaver efter behov.

Tjeneste knækker koden hurtigt

Og tjenesten Quipqiup.com kan dechifere koden på få sekunder, der ikke umiddelbart gør den til den mest besværlige kode i verden. Men den knækkede kode afslørede så også kun et videre henvendelse til de interesserede jobansøgere.

Hvis du smider koden ind i tjenesten, vælger 'Find Spaces' og trykker på 'Solve' kommer følgende besked frem:

Want to know what it takes to work at NSA? Check back each monday as we explore careers essential to protecting your nation.

At koden kunne blive knækket så nemt og at NSA samtidig har et mål om at rekruttere "de bedste og de klogeste" har fået en hel del på Twitter, til at lave sjov med NSA og deres kommende ansatte.