Nu er det slut med at gemme sig på Facebook

Selv om vi endnu ikke har fået Facebooks grafsøgning officielt i Danmark, så er der stadig folk, der kan benytte sig af den. Den bliver rullet ud løbende og gør det muligt at søge efter alt, hvad der måtte interessere dig.

’Hvem af dine venner kan lide chokolade’ eller mere kontroversielle søgninger kan nemt slås op og derved være tilgængeligt for alle.

Mange vil være skjulte

Det har fået en stor del af Facebooks brugere til at bede om at holde dem skjult på Facebook, så deres navn ikke dukker op ved sådanne søgninger.

Men Facebook trækker nu helt muligheden tilbage, så man ikke længere kan gemme sig med et tryk på en knap i indstillingerne. De varslede om det tilbage i januar, men effektuerer det i dag.

Det betyder, at valget ’Hvem kan finde din tidslinie ved at slå dit navn op’ under Indstillinger nu helt er fjernet, oplyser Facebook.

Begrundelsen skyldes, at Facebook selv mener, at hvis man er på tjenesten, er man også med på præmissen om at være synlig. Hvis ikke man vil være det, kan man lige så godt hoppe af.

Sådan kan du stadig holde det skjult

Dog kan man stadig gemme ting fra grafsøgningen ved blot at sørge for at ens opdateringer, billeder eller likes af forskellige elementer, sider og grupper kun er synligt for en selv.

Når man smider noget nyt på ens væg, kan man sørge for at det kun er ens venner, der kan se det. Du kan også gå tilbage på tidligere opslag og ændrer hvem der kan se det. Tryk blot på det lille pile-ikon til højre for opslaget og ændre det til dine venner eller blot dig selv.

Endnu er det kun de offentlige og åbne likes, opdateringer og billeder, som man kan søge imellem.