Nu er Flappy Bird blevet trukket tilbage

OPDATERING KLOKKEN 19.24: Det er ikke længere muligt at downloade Flappy Bird fra App Store eller Googles Play-butik, skriver Mirror. Hvis du allerede har spillet på din telefon eller tablet, så vil det fortsat virke. Spillets skaber har endnu ikke givet en uddybende forklaring på, hvorfor han lukker ned for det ekstremt populære spil.

Det superpopulære mobilspil Flappy Bird, der er downloadet helt op mod 50 millioner gange alene til Android-platformen, bliver nu trukket tilbage.

Det meddeler den 29-årige vietnamesiske spiludvikler Dong Nguyen på Twitter – og årsagen er uklar.

- Beklager, Flappy Bird-brugere. Jeg kan ikke tage det her mere, lyder det kryptisk fra udvikleren på Twitter, hvor han også understreger, at hitspillet, der ifølge tech-sitet The Verge indbringer 50.000 dollar om dagen i reklameindtægter, bliver fjernet fra både App Store og Google Play søndag omkring klokken 18 dansk tid.

Den udmelding må siges at være lidt af en kovending. Det er kun få dage siden, at Nguyen, der i øjeblikket har hele tre spil i top 10 over mest downloadede spil i App Store, fortalte, at han overvejer at lave en efterfølger til Flappy Bird.

Nguyen understreger i sine tweets, at beslutningen hverken skyldes juridiske problemer, at spillet er blevet købt, eller at han er færdig med at lave spil. The Verge har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Nguyen, men alt tyder på, at du skal skynde dig, hvis du skal nå et sidste fuglespil.

Det populære – og særdeles svære – Flappy Bird-spil med den simple grafik blev skabt i midten af 2013, men det er først i løbet af de seneste uger, at spillet for alvor har fået sit gennembrud og har ramt toppen i både Apple og Googles app-butik flere steder i verden.