Nu genopstår Commodore 64 som bærbar computer

Ifølge netmediet Geekkan den nostalgiske computer nu fås i en helt særlig udgave, nemlig som en retro bærbar maskine, hvor man kan spille alle de gamle spil og køre programmer, der tager dig tilbage til barndommens minder. Den nye bærbare er blevet døbt C64p.

Godt nok har man i lang tid kunnet spille de gamle spil, både på nettet og via en emulator på PC’en, og tilbage i 2011 genopstod Commodore i en ny og opgraderet version, men det var imidlertid en PC i C64-indpakning, men det lader ikke helt til at være tilfældet med den nye bærbare.

C64-laptoppen er dog ikke lavet af indmaden fra den oprindelige maskine, men udspringer snarere af C64DTV fra 2004, der er en slags kompakt Commodore 64, som blev bygget ind i et joystick, der kunne kobles direkte til dit tv.

Udvikleren bag C64p har smidt denne indmad ind i kabinettet fra en ribbet PC, og i forhold til den originale C64 indeholder den mere hukommelse og viser 256 farver i forhold til originalens 16 farver.

Maskinen har to indbyggede højtalere, en 7-tommers LCD-skærm med en opløsning på 480 x 234 pixels, og man kan selv vælge, om man vil bruge mousepaden eller en god gammeldags joystick, når man skal spille. Batteriet på 1800 mAh menes ifølge udvikleren at kunne holde i tre timer ved normal belastning.

Må og skal du bare eje denne maskine, så må du være forberedt på at punge ud. Der er kun et begrænset antal maskiner til salg på ebay, hvor det seneste bud i skrivende stund er på 670 britiske pund, som er i omegnen af 6300 kroner.

På produktets hjemmeside kan du se flere billeder og få mere information om maskinen.